I lågkonjunkturen: Växla upp när andra växlar ner

När alla dina konkurrenter växlar ner i lågkonjunkturen, kan du gå mot strömmen och växla upp. Det är det som är möjligheten – men hurdå?

Webben i lågkonjunktur: VD Peter Malmberg

Skriven av:

Author Image
Peter Malmberg
VD
Storybrand Certified Guide | SEO-Specialist

Publicerad:

I lågkonjunkturen: Växla upp när andra växlar ner

Det är inget snack om att lågkonjunkturen är på gång och inte kommer lämna många opåverkade, vare sig dig eller mig. Men en lågkonjunktur är ju synonymt med dåligt om du väljer att se den som dålig. Du kan ju alltid se den som en möjlighet istället.

Skapa en stark närvaro – när andra är frånvarande

När alla dina konkurrenter växlar ner i lågkonjunkturen, kan du gå mot strömmen och växla upp. Det är det som är möjligheten. En lågkonjunktur är den perfekta tidpunkten för att investera i din webbplats och din digitala närvaro.

De flesta företag drar ner på marknadsföring och reklam under en lågkonjunktur, vilket ger dig en möjlighet att sticka ut från dina konkurrenter.

Om du upprätthåller en stark närvaro på nätet har du bättre förutsättningar att klara av den ekonomiska nedgången. Dessutom vänder sig många av dina kunder och andra köpare till internet för att hitta matchande leverantörer.

Det är på internet de undersöker ditt företag, dina erbjudanden, produkter och tjänster innan de gör ett köp oavsett konjunktur.

Tre viktiga tips när du växlar upp istället för att växla ner

  • Satsa på din webbplats och se till att dina besökare möts av en fräsch lättnavigerad sida. En sida som hjälper dem lösa sina behov, problem och utmaningar vilket är lika med en bra användarupplevelse. Att lösa dina besökares bekymmer = affär.
  • När du har ordning på din webbplats så satsa på SEO och Google Ads. Av den enkla anledningen att de flesta som söker något via Google behöver lösa sitt behov, sina problem och bekymmer har en större benägenhet att kontakta eller köpa.
  • Åter till webbplatsen. När du har rätt trafik och besökare med hjälp av SEO och Google Ads, gäller det att omvandla besökarna till kunder. Dvs att öka andelen, som går från besökare till att bli kund.

Det kallas för konverteringsoptimering. Det låter komplicerat och svårt, men är ganska logiskt och enkelt. Hur lätt är det för besökaren att lösa sitt behov, problem och utmaningar på dina sidor? Vad behöver du göra för att göra det lätt?

Skapa din chans till bra trafik

Om din webbplats är informativ, användarvänlig och hjälper dina besökare lösa sina problem kopplat till deras sökningar, har du större chans att locka till dig trafik på nätet och generera försäljning. Så låt dig inte avskräckas av en lågkonjunktur – använd den som en möjlighet att växla upp och investera i din webbplats, driva trafik och omvandla dina besökare till kunder.

Behöver du hjälp att växla upp?