Karin tar greppet om Digital marknadsföring

Med bred erfarenhet inom kommunikation kliver Karin in som digital marknadsförare på Decision By Heart med fokus på webbcopy och content marketing.

digital marknadsförare Karin på webbyrån Decision By Heart i Karlstad

Skriven av:

Author Image
Peter Malmberg
VD
Storybrand Certified Guide | SEO-Specialist

Publicerad:

Digital marknadsförare med lång erfarenhet

Efter över 10 års erfarenhet av att jobba med kommunikation och marknadsföring blir hon vår digitala marknadförare. Tidigare har hon varit på allt från reklambyråer, till verksamheter inom design, näringslivsutveckling, kultur, energi och webb. Nu kommer Karin att fokusera konkret SEO-arbete, planering och utskick av digitala nyhetsbrev, med mera.

”Det ska bli fantastiskt roligt att kunna bidra med min kompetens för att hjälpa våra kunder att konvertera sina besökare till kunder.”

Från print till digital kommunikation

Det har hänt så galet mycket inom reklam, marknadsföring och kommunikation de senaste 10-15 åren. Och jag är så glad över att jag gjort hela resan; från att jobba med formgivning och print till att idag jobba med innehåll till främst digitala kanaler.

Min erfarenhet gör att jag har med mig ett tydligt marknadsperspektiv och målgruppsfokus i allt jag gör. Och jag har lätt för att se kopplingen mellan en affärsidé och vad som krävs i form av bland annat digital marknadsföring, SEO, innehåll till din webbplats och webbcopy för att nå målen.

Digital marknadsföring som service

Jag tror på att marknadsföring och kommunikation till stor del handlar om service. Och att min roll som marknadsförare är att hjälpa verksamheter att nå sina mål. Med hjälp av min kunskap inom digital marknadsföring kan jag formulera och anpassa content för olika digitala kanaler såsom sociala medier, nyhetsbrev, webb, bloggar eller digital annonsering. Och här på Decision By Heart ska jag nu fokusera på att ge våra kunder service och hjälp i form av innehåll till webben och digital marknadsföring med målet att skapa fler affärer.

Att skriva för målgruppen och fokus på besökarens upplevelse

Vi som jobbar med content har ett ansvar att ta fram innehåll som är relevant för målgruppen. Dessutom som lever upp till besökarens förväntningar.

Det handlar om att ha användarupplevelsen i fokus. Förstår du din målgrupp och hur din målgrupp hittar fram till din webbplats och hur de agerar när de väl är där, är det lättare att göra ett SEO-arbete och jobba fram content som är relevant och som gör jobbet.

Samarbete kring webb och digital marknadsföring

Karin kommer senast från Partners CoHub. Där har hon hjälpt företag med sitt kommunikations- och marknadsarbete. Detta med mycket fokus på att skriva och anpassa innehåll för webb och andra digitala kanaler.

Vi på Decision by Heart har sedan tidigare ett samarbete med Partners CoHub som vi nu utökar. Nu kan vi med Karin i spetsen erbjuda både Partners- men också våra egna kunder stöd kring innehållshantering på din webbplats, och även stöd för din digitala marknadsföring.

Behöver du Karins hjälp?