Mustafa utmanar oss inom webbutveckling

Mustafa är här på praktik, och är en enormt ambitiös och positiv person som vill utmana sig och lära sig nytt inom webbutveckling.

webbutvecklare mustafa på webbyråns kontor i karlstad

Skriven av:

Author Image
Peter Malmberg
VD
Storybrand Certified Guide | SEO-Specialist

Publicerad:

Mustafa Azara, som praktiserar hos oss på Decision By Heart, har med sig en universitetsutbildning inom IT i Iran (motsvarande Dataingenjör på universitetsnivå). Hos oss har han börjat med att sätta sig in i Angular för Single Page Applications, för att kunna hoppa in i våra pågående projekt.

Lär sig allt inom Angular för webbutveckling

Mustafas första tanke var att studera vidare inom system- och webbutveckling, men samtidigt insåg han att en praktik skulle vara ännu bättre. Det ger honom möjlighet att fokusera på det han själv vill bli bättre på och han får snabbt en uppfattning om vad som efterfrågas i branschen.

Han kommer att ägna den första tiden åt att lära sig allt som rör Angular, inklusive HTML, JavaScript och TypeScript.

Erfarenhet inom webb som ger oss nya infallsvinklar

Även om Mustafa har med sig stor kunskap inom webbutveckling tack vare sin höga utbildning, känner han att han har en del att lära sig när det gäller förutsättningar och arbetssätt. Som exempel är det stora grundläggande skillnader i branschnormer och villkor mellan Iran och Sverige.

I Iran finns det ingen copyright, vilket gör att alla har samma tillgång till webbapplikationer och mjukvara. Därför blir också motivationen för att utveckla mjukvara, funktioner och applikationer olika.

Siktet inställt på framtidens webblösningar

Mustafa har som mål att utveckla framtidens webblösning som löser ett problem och som ingen annan har tagit fram tidigare. Hans driv och engagemang lyser igenom från första stund och att han brinner för systemutveckling och webb är tydligt.

Jag vill utveckla mig mycket, mycket, mycket!, säger Mustafa med ett leende. Min dröm är att i framtiden kunna skapa min egen produktion och min egen tanke inom IT-världen. Jag vill utveckla en ny idé, som är optimerad för att lösa ett specifikt problem. Jag har mycket energi och är så tacksam över att jag har fått den här möjligheten.

Engagemanget och drivet gäller inte bara webbutveckling

Att Mustafa har ett driv och en vilja att utvecklas syns på fler områden utöver webb. När han lärt sig svenska arbetade han som vägledare på SFI för att (vid undervisning i svenska) hjälpa dem som inte lärt sig svenska än. Han har också hunnit arbeta inom hemtjänst och vårdboenden för att bli bättre på svenska och för att snabbare komma in i samhället.

Folkuniversitets utbildning Korta vägen och att vara medlem i olika församlingar har hjälpt honom i hur det är att leva i Sverige. Och nu vill han underlätta för andra i samma situation och utbildar sig därför till kulturtolk. Mustafa vill stötta familjer med barn kring frågor som bland annat rör svensk kultur.

Behöver du hjälp med webbutveckling?