Orolig att din gamla webbplats skrämmer bort kunder?

Det är en väl befogad oro. Webbplatsen är en av dina allra viktigaste resurser, särskilt när det kommer till leadsgenerering och försäljning.

Webbdesigners Cas och Albin på webbyråns kontor i Karlstad

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

När webbplatsen avskräcker istället för att attrahera…

En föråldrad webbplats kan allvarligt skada intrycket av ditt företag. När potentiella kunder besöker din webbplats och möts av ett omodernt, svårt att navigera och icke-mobilanpassat gränssnitt, kan detta leda till frustration. 

En sådan upplevelse resulterar i att de snabbt lämnar webbplatsen utan att ens hinna överväga dina tjänster eller produkter. Det spelar alltså tyvärr ingen roll om du har marknadens bästa produkt eller tjänst, eftersom målgruppen inte når fram till den.

Webben levererar inte, vad gör vi nu?

När webbplatsen inte längre lever upp till dina förväntningar kan det kännas oroande. Att veta att din webbplats inte representerar ditt företags fulla potential, men att inte veta hur eller när du ska åtgärda problemet. 

Du kanske saknar tiden, resurserna, eller riktningen för att påbörja en om- eller nybyggnad av din webbplats. Och det kan vid en första anblick vara svårt att veta var på agendan det bör prioriteras. Men…

Du förtjänar en webbplats som driver försäljningen

Du förtjänar en webbplats som inte bara ser modern ut utan också är optimerad för att vara ett pulserande hjärta som driver din försäljning. En plats som genererar kvalificerade leads på ett effektivt och väl integrerat sätt. 

En modern och genomtänkt webbdesign skapar också en användarvänlig upplevelse som imponerar på besökare och konverterar dem till kunder. Dessutom kan en webbplats som är sökmotoroptimerad (SEO) öka din synlighet online och dra fler potentiella kunder till din sida. 

Detta betyder alltså både fler besökare, men framförallt fler av rätt sorts besökare för just dig. 

Husbilslandet: “Det är en webbplats som speglar det vi står för och som vi kan vara stolta över!”

Kanske kan du relatera till Husbilslandet, ett företag som visste att det fanns mer potential för affärer via webben. De behövde en webbplats som bättre speglade deras varumärke, var enkel att navigera och skapade bättre integrerade försäljningsverktyg. 

De valde att få en ny webbplats byggd med specialanpassade funktioner, som driver leads på ett sätt som passar just deras företag bäst. Idag har de en webbplats som:

 • Har en tilltalande, modern design som stärker deras varumärkesprofil.
 • Är enkel att använda och navigera, vilket minskar besökarnas frustration.
 • Visar tydlig och relevant information om deras produkter och tjänster.
 • Är optimerad för att ranka högre på sökmotorer.
 • Integrerar med försäljningsverktyg för att serva deras affärsprocesser.

Nyfiken på hur detta uppnåddes? Läs kundcaset om Husbilslandet.

Att vänta blir riktigt dyrt i längden

Att fortsätta driva en föråldrad och ineffektiv webbplats innebär inte bara förlorade möjligheter till leads och försäljning, utan även onödiga kostnader. 

En föråldrad webbplats kan kräva mer tid och resurser att underhålla, samtidigt som den inte levererar de resultat du behöver. Detta innebär att du spenderar pengar och värdefull tid utan att få något tillbaka. 

Förlora inte fler leads till konkurrenterna – se över din webbplats i höst

Om din nuvarande webbplats inte presterar som den ska, är det dags att agera. En föråldrad webbplats kan göra att du förlorar leads och försäljning till dina konkurrenter. Det kan också skada ditt rykte. Men med en uppdaterad och optimerad webbplats kan du:

 • Öka antalet leads och försäljning.
 • Förbättra ditt företags rykte.
 • Ge dina kunder en bättre upplevelse.
 • Förbättra din konkurrenskraft på marknaden.

Att börja är enkelt

Nyfiken på hur det skulle gå till för ditt företag? Välkommen att boka ett möte, eller kontakta oss på ditt föredragna vis – så går vi igenom det tillsammans!

  Dags för fler affärer via webben i höst?