Så får du fler förfrågningar via Google

Vill du ha fler förfrågningar via Google? Då är det en bra idé att lära sig hur din målgrupp formulerar sig i sina sökningar – och varför.

Förfrågningar via Google: VD Peter Malmberg

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Så får du fler förfrågningar via Google

Hur ser din potentiella kunds resa ut från att behovet uppstår till att du har fått en ny förfrågan i din mail? Google, SEO och digital marknadsföring kan låta lite abstrakt ibland, med engelska termer som knappt finns på svenska och komplexa trattar hit och dit. Men hur blir det i den rena, kalla verkligheten? Idag pratar vi om hur du kan få fler förfrågningar och affärer via Google genom ett alldeles eget exempel.

”Jag Googlade”

Jag brukar själv alltid ta reda på hur kunderna hittade fram till oss på Decision By Heart. Här kommer ett rykande färskt exempel från en potentiell kund, som skickade en förfrågan till oss under veckan. Den potentiella kunden ifråga är en startup som kommer sälja sina nya spännande produkter genom en webshop. Önskemålen är att sätta upp den nya webshopen med WordPress och WooCommerce.

Så, jag ställde frågan: Hur hittade du oss?

Svaret var som det ofta är – ”Jag googlade!”

Sannolikt är ju att personen i fråga har just Googlat. Men detta blir alltså ett perfekt tillfälle att se hur just mina potentiella kunder söker efter det som mitt företag erbjuder. Så, jag frågade vidare. Vad googlade du på?

”Jag googlade på;

  • 👉 Webbyrå Karlstad
  • 👉 WordPress Karlstad
  • 👉 WooCommerce Karlstad”

Han fortsätter:

”Ni kom högst upp på sökningarna, så det kändes relevant för vad jag var ute efter. Jag såg också att ni hade bra kundrecensioner på Google. Det var viktigt för mig. Sen besökte jag hemsidan för att se hur den såg ut och få en bild av er.

Om jag skall anlita någon som skall bygga min nya webshop, vill jag se hur deras hemsida ser ut för att få en sorts känsla av vad de kan åstadkomma för mig. Jag fick en bra känsla och skickade en förfrågan”.

Det var roligt att höra. Vi bockar, bugar och tackar för förfrågan! Nu fortsätter resan mot en potentiell, spännande affär och kund!

Checklista: Få förfrågningar via Google

Hur ser din potentiella kunds resa ut från att behovet uppstår till att de har hittat dig, fått en bra känsla och skickat en förfrågan till dig?

Jag skulle tro att det inte är så olikt exemplet här.

Kan du checka av att;

  • Dina potentiella kunder hittar dig via SEO/ local SEO?
  • Du har fina kundrecensioner på Google My Business?
  • Din hemsida ger bra svar och skapar en tillräckligt bra känsla?

Då har nog du också en ny förfrågan i din mail 😊.

VI hjälper dig gärna med SEO, så att du kan få förfrågningar via Google.