Säg hej till Niklas, vår nya webbutvecklare

Decision by Heart har knutit till sig en ny webbutvecklare. Det handlar om Niklas Eliason, 32, som närmast kommer från Zebraweb.

Webbutvecklare Niklas Eliasson

Skriven av:

Author Image
Olle Elfgren
Copywriter

Publicerad:

– Jag gillar kulturen och miljön, dessutom finns det väldigt kompetent folk här som gör att jag kommer utvecklas mycket. Därför valde jag Decision by Heart, säger Kristinehamnssonen.

Att beskriva Niklas karriär med några få ord är inget gjort i handvändning. Det finns liksom ingen riktigt tydlig vinkel, det sträcker från säljcoach till frilansande ljustekniker och nu webbutvecklare. Inklämt däremellan ett år i Australien som backpacker följt av en hemflytt och jobb på callcenter.

– Jag kom tillbaka till Sverige igen och jobbade på ett callcenter som sedan gick i konkurs, och då började jag plugga igen inte helt uppenbart, berättar Niklas.

Han valde då att plugga till dataingenjör på Luleås tekniska universitet. Men intresset för kodning kom redan på gymnasiet där han pluggade programmering på John Bauergymnasiet.

– Jag gillar det logiska med kod. Det går att se vad som är rätt och fel. Sedan kan vägen dit vara olika svår, men det finns alltid något att förhålla sig till. Det är typ den enda saken jag verkligen kan sitta och fokusera på, sitta i fyra timmar och grotta ner sig. Älskar det!

Något, en smula oväntat, med Niklas är att hans intensiva kodning ofta ackompanjeras av hardcore-musik. Alltså elektronisk musik med ett ungefär tre gånger så många slag per minut som ”vanlig” musik.

– Jag vet inte varför men jag tycker det är rogivande att jobba till det.

Niklas styrka ligger i det tekniska. Han säger sig aldrig ha varit speciellt konstnärlig av sig. Trots flera år som ljustekniker.

– Där handlar det mest om hur ljuset ska falla och synkas till musikens takt. Egentligen inte så mycket om färg och form.

Vad är det för anställd Decision by Heart får?

– På ett personligt plan vill jag säga att jag är ganska ödmjuk och prestigelös. Professionellt hoppas jag att det kommer synas på min kod hur mycket omsorg jag lägger på den.

Niklas började hos oss den 1 juni och går redan nu att kontakta för uppdrag kring webbutveckling i både frontend och backend.

Behöver du Niklas hjälp?

Artikelns innehåll