Säg hej till vår nya backend-utvecklare

Decision By Heart har gjort ett nyförvärv. Välmeriterade front- och backend-utvecklaren Johan Lindén, 28, är det som ansluter.

– Jag trivs bättre med att jobba i en liten grupp, man blir viktigare då, säger han.

Webbutvecklare Johan Lindén på WordPress-webbyråns kontor i Karlstad

Skriven av:

Author Image
Olle Elfgren
Copywriter

Publicerad:

Den förhållandevis eftertänksamme torsbysonen har varit i webbsvängen länge. Redan direkt efter gymnasiet drog han igång den enskilda firman Lindén Webb.

– Jag hade ju inga större utgifter så det gick faktiskt att leva på det för det mesta, minns han.

Intresset för datorer i allmänhet har alltså funnits sedan tidiga år. Men det var på John Bauers IT-linje som det stora intresset för programmering föddes.

Jobbat med giganter

Efter några år med egen firma jobbade han sedan som konsult mot Academic Work i bland annat Stockholm, där han fick jobba med några riktiga tungviktare, bland annat som systemtestare hos Nordea och utvecklare hos KTH.

– Det var kul och lärorika år i Stockholm men jag ville hem till Karlstad igen.

Så fick det också bli, det slutade med frilansarbete mot Nobox som i sin tur ledde över till en fast anställning, vilket för övrigt gör honom bekant med vår Kim Persson som då jobbade där.

Från Nobox gick han sedan över till Workwide som utvecklare för deras jobbportaler och sedermera CGI som han kommer närmast ifrån. Men det fanns ju ett problem. Han ville tillbaka till backend.

– På CGI jobbade jag med frontend, där fanns inte den möjligheten som jag sökte. Att bland annat få jobba med PHP, det var den största anledning att jag började hos Decision By Heart. Dessutom trivs jag bättre i mindre grupper, det blir skönare sammanhållning då.

Vad kommer du bidra med?

– Mycket kompetens inom integrationer mot olika system och API:er, Google analytics och samspelet med tag manager och olika mätmål för att kunna optimera våra kunders webbar på bästa sätt, men också tillgänglighetsanpassade webbar. Det är nog mina spetsar.

Ned- och avkopplad

Vid sidan av jobbet brygger Johan egen öl.

– Det är verkligen inga stora mängder, 40-50 flaskor per gång.

Även naturen ligger honom varmt om hjärtat. Sommarstugan i Torsby, som han delar tillsammans med sina syskon, fiska och bygga lite.

Synnerligen odigitala intressen.

– Det är nog för att vi sitter med så mycket digitala saker i dag. Skönt att få ett avbrott, där man får ta det lugnt och inte bli nådd av någon.

Var hämtar du inspiration ifrån?

– Mestadels från tidigare projekt och samtal med kollegor. Om de har gjort något snyggt i ett projekt kan man ta det och spinna vidare på.

En egenskap Johan delar med andra backend-utvecklare är att ett arbete helst bedrivs metodiskt.

– Min största styrka är nog att jag är väldigt strukturerad av mig. Vill ha bra koll och översikt över det jag ska göra.

Vilken typ av projekt gillar du mest?

– Stora projekt. Integrationer eller intranät. Då krävs ju då mer tid men det är kul att effektivisera den för att ge vår kund mycket för pengarna.

Johan anslöt till oss den 22 oktober och du kan redan nu kontakta honom för rådgivning och support.

Behöver du Johans hjälp?