Säg hej till vår praktikant Linn Ellingsen

Decision by Heart har en ny praktikant. Det handlar om Linn Ellingsen, 32, som kommer till oss från Brobygrafiska och utbildningen Digital designer.

– Det ska bli väldigt kul att se hur arbetet går till på riktigt, ute på fältet, säger hon.

Praktikant Linn Ellingsen på webbyrån Decision by Heart i Karlstad

Skriven av:

Author Image
Olle Elfgren
Copywriter

Publicerad:

Linn befann sig i Kanada när coronapandemin bröt ut på allvar. Hon jobbade då på restaurang.

– Det fanns ju inte så mycket annat att göra än flytta hem. Hela landet stängde ner och det gick inte att arbeta, minns hon.

Vid den här tidpunkten var restaurangpersonal inte direkt en eftertraktad grupp. Linn hade länge velat utbilda sig men aldrig riktigt kommit till skott, nu fick det lov att bli så.

– I och med hur det såg ut i världen kändes det som bra tidpunkt att börja studera. Det var ju svårt att få jobb inom restaurang här också. Jag hade haft planer på att plugga men det blir lätt att man jobbar, sparar ihop pengar, reser lite och sedan blir kvar där.

Varför blev det Digital designer?

– Jag har länge varit intresserad av designbiten och gillat det logiska med kod, just att också få lära mig det kändes bra och behövligt. Man blir aldrig färdiglärd inom det här, vilket jag gillar. Jag tycker att design är lättare att lära sig på egen hand än kod.

Är du snabblärd?

– Jo det skulle jag nog säga. Hellre att det går för fort än långsamt, det är lättare att gå tillbaka och ändra än att man sitter men en liten grej i flera timmar.

Som ny inom det här fältet, hur känns det än så länge?

– Det känns jättebra, ligger verkligen i tiden. Jag älskar egentligen hela processen. Idéfasen är kul, och det är också en otroligt häftig känsla att gå från ingenting, ett vitt ark, till att ha en helt färdig webbplats.

Vad vill du jobba med i framtiden?

– Det är det man går runt och tänker på hela tiden nu. Jag vill jobba på ett ställe där det inte känns som att man går till jobbet, med trevliga människor runt sig. Vore kul att jobba med olika och inte bara sitta med samma sak hela tiden.

Vad hoppas du få ut av praktiken hos oss?

– Det verkade som att ni visste vad ni höll på med. Lättsamt och rakt, som jag tycker om, jag är nog ganska rak själv. Som sagt vill gärna bli bättre på kod och även få insikt i hur det är att jobba på en webbyrå, som jag tror det är svårt att få på skolan.

Linn kommer att vara hos oss till slutet av januari och vi hälsar henne varmt välkommen.

Fem snabba med Linn Ellingsen

  • Apple eller Microsoft
  • Podd eller Youtube-klipp
  • Flashback eller Reddit
  • Duckduckgo eller Google
  • Lunarstorm eller MSN

Söker du praktikplats på webbyrå?