Trött på att vara osynlig? Såhär kan du boosta ditt varumärke och vinna kundernas hjärtan

Har du en fantastisk produkt eller tjänst, men trots det är det svårt att nå ut och få den uppmärksamhet som ditt varumärke förtjänar?

VD Peter Malmberg på WordPress-webbyråns kontor i Karlstad

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

När ditt varumärke inte får den uppmärksamhet det förtjänar

Känner du dig trött på att ditt varumärke verkar hamna i skymundan? Som om dina ansträngningar för att synas försvinner i mängden av konkurrenter. Det kan vara en frustrerande upplevelse att investera tid och resurser i din produkt eller tjänst men resultaten uteblir.

Du kanske till och med börjar tvivla på ditt varumärkes värde. Varför webbplatsen inte når ut eller säljer så som du önskar kan kännas som ett mysterium. Och det börjar bli jobbigt att ta fram en rapport varje månad som fortsätter att visa på dålig webbtrafik…

Så kan du skapa synlighet i en konkurrensutsatt marknad

Vi förstår hur det är och vet hur utmanande det kan vara att skapa synlighet i en konkurrensutsatt marknad. Men, med några väl valda webbinsatser kan du se dramatiska skillnader i företagets synlighet, uppmärksamhet och varumärkesmedvetenhet. 

Låt oss titta närmare på hur du kan få ditt varumärke att inte bara synas, utan att också vinna kundernas hjärtan.

Steg 1: Effektiv och anpassad webbutveckling

En solid webbplats är grunden för ditt digitala varumärke. Det handlar inte bara om att ha en snygg design, utan också om att ha en funktionell och användarvänlig webbplats. Dessutom måste den vara säker att använda för såväl dig, som användare och sökmotorer. 

När du känner din idealkund riktigt bra, kan du med smart webbutveckling skapa funktioner och lösningar som passar deras verksamheter som handen i handsken. 

Steg 2: Funktionell och attraktiv webbdesign 

En tilltalande webbdesign kan göra underverk för ditt varumärkes image. Det handlar om att skapa en visuell identitet som speglar ditt varumärkes personlighet och värderingar. 

Använd färg, typografi och bilder på ett strategiskt sätt för att skapa en design som engagerar och inspirerar. En genomtänkt design kan få besökare att känna sig välkomna och nyfikna på att lära sig mer om vad du erbjuder.

Dessutom måste designen vara intuitiv. Det ska inte finnas någon tvekan från användarens sida om vad ni erbjuder, varför det är viktigt för dem – och hur de kan ta del av dina produkter och tjänster. 

I kombination med en enhetlig visuell design blir det inte heller någon tvekan om vilka ni är, och varför ni ska vara det självklara valet. 

Webbutveckling och webbdesign skapar bilden, känslan och funktionen för ditt företag. De har därmed otroligt viktiga roller när det kommer till att hålla ditt varumärke aktuellt, synligt och med den uppmärksamhet det förtjänar.

Steg 3: SEO – Vägledaren till varumärket

Så, när du har skapat en plats som målgruppen vill stanna på, är det dags att prata om ett sätt att ta dem dit! Sökmotoroptimering (SEO) är nyckeln till att öka din synlighet online. 

Genom att optimera din webbplats efter din ideala kunds sökbeteenden online kommer du att ranka högre på sökmotorernas resultatsidor. 

Detta uppnås genom såväl tekniska åtgärder som att se till att relevant innehåll finns på webbplatsen. På så vis dyker ditt företag upp när din potentiella kund letar efter just det som du erbjuder.

Effektiva SEO-insatser ökar din varumärkesmedvetenhet och försäljning

Det handlar alltså om att både ha en inbjudande och funktionell webbplats – och att inte låta den hamna i skymundan. SEO-specialist Ulrika berättar mer om arbetet i artikeln “Hur rankar man högre på Google”:

“När du samlar dina insatser och är trygg med att du gör rätt för att ranka på Google, kan du byta ut känslan av osäkerhet till en känsla av trygg målmedvetenhet. Att se resultatet av dina ansträngningar i form av högre ranking och ökad trafik kan verkligen vara en härlig bekräftelse att du gjort rätt.”

Effekten av väl avvägda SEO-insatser kan vara både långsiktiga och i princip omedelbara. Flera av våra kunder har upplevt en ny nivå av varumärkesmedvetenhet genom att gå från osynlighet till topp-placeringar på Google och andra sökmotorer. Effekten av detta och också ökat försäljningen avsevärt. Nyfiken på mer? Välkommen till vår kundcasesida!

Agera idag – starta med hjälp av checklistan

Att ta kontroll över din varumärkesnärvaro är inte bara en möjlighet, det är en nödvändighet. Genom att aktivt arbeta för att synliggöra ditt varumärke kan du bryta igenom bruset och skapa en bestående inverkan på din målgrupp. 

Börja med att analysera din nuvarande position på marknaden och identifiera de områden där du kan förbättra din synlighet. Se över webbplatsen och ställ frågorna: 

  • Har den rätt funktionalitet?
  • Är den uppdaterad och säker?
  • Är den intuitiv och användarvänlig?
  • Representerar den varumärket väl?
  • Hittas den enkelt av målgruppen på Google?

Det är dags att få glädjen av att presentera stigande siffror i rapporteringen! Ta gärna hjälp av din webbyrå för att identifiera hur du bör prioritera dina insatser på webben för att maximera synligheten för ditt varumärke, och skapa något att vara riktigt stolt över. 

Tappa inte marknaden

Om du väljer att inte agera, riskerar du att förlora din relevans i en allt mer konkurrensutsatt marknad. Utan en stark varumärkesidentitet kan ditt företag bli bortglömt och osynligt för potentiella kunder. 

Det är inte bara en förlorad chans att växa, utan även en risk för att tappa marknadsandelar till mer aktiva konkurrenter. 

Passivitet leder till stagnation och i värsta fall en nedgång i både försäljning och kundlojalitet.

Igenkänning och tillit som öppnar nya dörrar

Genom att vara proaktiv och investera tid och resurser i ditt varumärkesbyggande, kan du uppnå imponerande resultat. En stark varumärkesnärvaro skapar en känsla av tillit och igenkänning hos dina kunder, vilket i sin tur leder till ökad lojalitet och försäljning. 

Dessutom kan ett välkänt varumärke öppna dörrar till nya marknader och samarbeten, vilket ytterligare förstärker din position i branschen. Med en genomtänkt strategi kan du transformera känslan av att vara osynlig till att bli en framstående aktör på marknaden.

    Redo för ett synligare varumärke?