SEO-artiklar: Sprid ordet om din webbplats

Så, du har en webbplats – nu då? Läs om våra tips för att sprida ordet om din webbplats genom SEO-artiklar och få fler, och mer relevanta besökare!

SEO-artiklar: Medarbetare på wordpress-webbyrån utanför kontoret

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

SEO-artiklar: Sprid ordet om din webbplats

Om du driver en webbplats är det viktigt att se till att så många som möjligt känner till den. Ett bra sätt att göra detta är att skriva SEO-artiklar! Det innebär att använda specifika nyckelord och fraser i ditt innehåll så att din webbplats visas i sökmotorernas resultat.

I just den här artikeln kommer vi att diskutera några tips för att sprida ordet om din webbplats genom SEO-artiklar.

Hur kan du använda nyckelord för att förbättra din webbplats sökmotorranking?

Ett sätt att förbättra din webbplats ranking i sökmotorernas resultat är att använda relevanta nyckelord i hela webbplatsens innehåll. När du inkluderar rätt nyckelord i artiklar hjälper det sökmotorerna att förstå vad din webbplats handlar om. Dessutom ökar det sannolikheten att den visas i relevanta sökningar.

Naturligtvis vill du inte fylla ditt innehåll med inget annat än nyckelord – det skulle vara tråkig läsning! Försök istället att använda dem naturligt och sparsamt. Kom ihåg att du i första hand skriver för din besökare. Genomförs det på ett bra sätt vill Google också belöna din webbplats!

Nyttja kraften i din expertis med SEO-artiklar

Om du är expert inom ett visst område kan det vara en bra idé att skriva SEO-artiklar för att dela med dig av dina kunskaper och få uppmärksamhet till din webbplats. Genom att inkludera relevanta nyckelord och ge användbar information kan du positionera dig som en auktoritet inom ett visst ämne.

På så vis kommer din webbplats sökmotorranking förbättras, samtidigt som det hjälper dig att locka fler besökare och skapa förtroende hos potentiella kunder.

Om du inte är någon expert behöver du inte oroa dig – du kan fortfarande skriva SEO-artiklar genom att ta med gäst-experter eller genom att göra lite efterforskning om ett visst ämne. Oavsett vilket är det ett bra sätt att få uppmärksamhet för din webbplats att tillhandahålla användbart och informativt innehåll för dina kunder.

Bli personlig med SEO-artiklar

Ett annat sätt att förbättra ditt SEO-skrivande är att bli personlig. Skriv om dina egna erfarenheter, dela med dig av dina tankar och känslor. Eller varför inte och ge dina läsare en inblick i vem du är som person?

På så sätt kan du få kontakt med dina läsare på ett mer personligt plan, vilket kan göra dem mer benägna att komma ihåg din webbplats och återkomma i framtiden.

Skapa affärer lättare och rättare med SEO

Genom att förbättra din webbplats placering i relevanta sökmotorresultat kan du få fler besökare och öka sannolikheten för att dessa besökare blir kunder. Det är därför SEO är så viktigt för företagare. Genom att optimera din webbplats och hemsida för sökmotorer kan du nå en bredare publik och skapa fler affärstillfällen.

Men, SEO handlar inte bara om att öka trafiken på webbplatsen utan också om att förbättra dess kvalitet. Genom att rikta in dig på specifika sökord som är relaterade till din produkt eller tjänst har du större chans att locka till dig användare som faktiskt blir kunder. Igen och igen!

Några tips för att skriva SEO-artiklar som får människor att besöka din webbplats

För att få folk att besöka din webbplats måste dina SEO-artiklar vara välskrivna och intressanta. Ingen vill läsa en massa nyckelord som radas upp – det är bara tråkigt. Se därför till att ditt innehåll är engagerande och informativt, och inkludera nyckelorden där de är meningsfulla.

Du bör också försöka marknadsföra dina artiklar på sociala medier och andra webbplatser – ju fler som ser dem, desto större är sannolikheten att någon klickar sig vidare till din webbplats.

Låt säga att din verksamhet säljer gräsklippare. Något som kunden då kan tänkas behöva hjälp med kan vara allt från generell gräsklippar-kunskap till väldigt specifik information om reservdelar.

I artikelskrivandet vill du gärna satsa på de ämnen som har lite högre sökvolymer – alltså sådant som många av dina tänkbara kunder är intresserade av. Det skulle då kunna se ut ungefär såhär:

  • Att tänka på inför hösten: Rengöring och underhåll av din gräsklippare
  • Så väljer du rätt gräsklippare efter behov
  • Fem fördelar med gräsklippare modell x för dig med liten tomt

Hur ofta bör du skriva SEO-artiklar för att förbättra dina sökresultat? 

Det finns ingen fast regel för hur ofta du bör dela artiklar, men i allmänhet är det bättre att publicera nytt innehåll ju oftare du gör det. Detta beror på att sökmotorerna älskar färskt innehåll.

Så om du kan hålla din webbplats uppdaterad med nya SEO-artiklar på regelbunden basis kommer det att bidra till att förbättra din webbplats ranking. Alltså, fler besökare och fler affärer. Naturligtvis är kvalitet viktigare än kvantitet, så offra inte kvaliteten för att publicera mer innehåll.

Hur vet du om dina SEO-insatser lönar sig?

Ett sätt att mäta hur framgångsrik dina SEO-artiklar är är att följa trafiken på din webbplats och se om antalet besökare ökar efter att du publicerat en ny artikel. Du kan också titta på den genomsnittliga tiden som spenderas på din webbplats och antalet sidor som visas per besök.

Om dessa siffror ökar betyder det att folk finner ditt innehåll användbart och stannar då längre på din webbplats.

Du kan också följa din webbsidas ranking på Google. Har den börjat klättra sedan artikeln drog igång? Slutligen kan du spåra antalet leads eller försäljningar som genereras från dina SEO-artiklar, för att se om de faktiskt hjälper dig att utveckla ditt företag. Om så är fallet, bra! Fortsätt med det goda arbetet.

Ta hjälp med dina SEO-artiklar

Om du vill se din webbplatstrafik skjuta i höjden och börja omvandla fler av dessa besökare till kunder, så sätt igång idag genom att aktivt arbeta med SEO-artiklar. Det kan tyckas vara mycket arbete, men vårt team på Decision By Heart är här för att hjälpa dig.

Kontakta oss idag och låt oss börja med att utforma en strategi som kommer att få dina konkurrenter att bli gröna av avund. Tack för att du läste!

Hinner du inte skriva SEO-artiklar?