SEO på Bing, DuckDuckGo och Yahoo

De flesta tänker direkt på Google när vi nämner SEO. Men hur är det med SEO på Bing, DuckDuckGo och Yahoo?

SEO på Bing

Skriven av:

Author Image
Olle Elfgren
Copywriter

Publicerad:

SEO på Bing, DuckDuckGo och Yahoo

Hur är det med SEO på Bing, DuckDuckGo och Yahoo? SEO och sökmotoroptimering har nästan blivit synonymt med Googleoptimering. Det är inte speciellt konstigt, att nämna ordet sökmotor utan att samtidigt ta Google i sin mun tangerar ett tjänstefel.

Ungefär 86 procent av webbens alla sökningar sker via Google. Men för omväxlings skull kommer dominanten utelämnas i den här artikeln. De resterande 14 procenten kommer att avverkas. Den kommer kort och gott att handla om SEO på de tre andra, stora sökmotorer.

SEO på Bing

Nyckelord

Nyckelord är något tätt förknippat med alla sökmotorer. Men det finns en viss skillnad i jämförelse med Google. Och det är att Google på senare år lagt stort fokus på sökintentionen och att försöka förstå vad användaren är ute efter, snarare än att synka den exakta sökfrasen. Bing däremot gör det sistnämnda.

När det kommer till arbetet kring backlinks värdesätter Bing länkar från auktoritära domäner i mindre kvantiteter. Det handlar alltså väldigt lite – eller inte alls – om att jobba stora volymer backlinks i första hand. Dessutom tar Bing bort sidor från sitt index som inte har några länkar alls.

Däremot blir du inte bestraffad när du köper länkar, men Bing själva säger att du kan bli borttagen från deras resultat om det blir alltför tydligt att du köpt länkar.

Sociala medier

Till skillnad från Google har Bing varit väldigt öppna med att delningar på sociala medier värderas högt. Google säger att det inte spelar någon som helst roll, medan vissa säger att det har en, om än liten, påverkan. Men på Bing är det till och med en så kallad “key ranking factor”. För att lyckas på Bing ska du alltså se till att vara aktiv och få spridning på sociala medier.

Multimedia

Det finns faktiskt en aspekt där Bing slår Google på fingrarna, och det är förmågan att förstå bilder, video och ljud och att indexera dessa. Google är fortfarande ganska textbaserat utifrån sina resultat som Bing alltså inte är.

Nyfiken på mer om vad SEO kan göra för ditt företag?