Skapa en konverteringstratt för din WordPress-hemsida

Idag tacklar vi problemet med en webbplats som inte ger – och guidar dig till att skapa en konverteringstratt för din WordPress-hemsida!

Skapa en konverteringstratt för din WordPress-hemsida: webbutvecklare på wordpress-webbyråns kontor i karlstad

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Skapa en konverteringstratt för din WordPress-hemsida

Föreställ dig: Du driver ett företag och har en WordPress-hemsida som inte genererar tillräckligt med konverteringar. Besökarna kommer och går utan att bli kunder eller utföra de önskade åtgärderna. Detta är ett vanligt problem som många företag står inför, och det kan vara frustrerande att se potentialen gå till spillo. Idag tacklar vi problemet och guidar dig till att skapa en konverteringstratt för din WordPress-hemsida!

Är dina besökare bara förbiresenärer?

Du vet att din WordPress-hemsida är grundläggande för din online-närvaro och affärsframgång. Du har investerat tid och dessutom pengar i design, innehåll och marknadsföring för att locka besökare till din webbplats. Men trots allt arbete och resurser verkar det som att dina besökare bara är förbiresenärer.

Det känns som om du försöker navigera genom en labyrint av missade möjligheter och uteblivna framgångar… Vi på förstår hur du känner dig. Genom åren i webbutveckling och digital marknadsföring har vi sett många företag möta samma utmaningar.

Vadå konverteringstratt?

En konverteringstratt är en term som används inom digital marknadsföring för att beskriva processen att omvandla webbplatsbesökare till kunder. Den består av flera steg som börjar med besökarens första kontakt med företaget eller varumärket genom en annons, kampanj, innehåll eller liknande.

När besökaren tar sig igenom varje steg i tratten blir han eller hon mer bekant med företaget, och lägger till slut sin order.

Planen – konverteringstratt för din WordPress-hemsida

Så vad kan du alltså göra för att skapa en effektiv konverteringstratt för din WordPress-hemsida? Här är en plan som du kan utgå ifrån när du tacklar din tratt:

  • Analysera och förstå din målgrupp: För att skapa en konverteringstratt måste du förstå dina besökares beteende, intressen och behov. Genom att samla in och analysera data kan vi hjälpa dig att skapa en målinriktad strategi som tilltalar olika besökares situationer.
  • Skapa lockande innehåll för olika stadier i tratten: För att locka in besökare i tratten behöver du skapa relevant och engagerande innehåll. Vid den breda änden av tratten kan du fokusera på generellt innehåll, som längre artiklar och guider, som lockar besökare via sökmotorer som Google. Denna typ av innehåll ger värde och bygger förtroende, samtidigt som det inte direkt ber om ett köp.
  • Optimering av din hemsida: Det är viktigt att din WordPress-hemsida är snabb, responsiv och lätt att navigera. Vi kan hjälpa dig att optimera din webbplats för att säkerställa en smidig användarupplevelse och öka konverteringarna. Genom att ha tydligt placerade knappar och välformulerade Call-to-Actions (CTAs) i form av copy i den smalare delen av tratten, kan du guida besökarna mot att ta önskade åtgärder.
  • Kontinuerlig övervakning och återanalys: En konverteringstratt är faktiskt inte en engångsåtgärd. Det är viktigt att kontinuerligt övervaka och analysera dina besökares beteende på sajten. Genom att regelbundet analysera data och göra justeringar kan du optimera och därmed förbättra konverteringstratten över tid.

Förvandla besökare till kunder med en konverteringstratt för din WordPress-hemsida

Så, är du redo att ta din WordPress-hemsida till nästa nivå och skapa en effektiv konverteringstratt? Tveka inte att

för att diskutera dina behov, och hur vi dessutom kan hjälpa dig att uppnå dina mål.

Om du fortsätter att ignorera behovet av en konverteringstratt på din WordPress-hemsida kan du därmed riskera att missa viktiga affärsmöjligheter. Besökarna kan bli frustrerade och lämna din webbplats utan att utföra de önskade åtgärderna.

Dina konkurrenter kan dra nytta av detta och få de potentiella kunderna istället. Dessutom kan ditt rykte online lida och det kan bli svårare att återfå förlorad marknad.

Det är dags att planera – och sedan agera!

Genom att skapa en konverteringstratt för din WordPress-hemsida har du möjlighet att se fantastiska resultat. Du kan alltså att se en ökning av konverteringar, fler kunder och en stärkt online-närvaro.

Din WordPress-hemsida kan på sikt (eller direkt) fungera som en kraftfull säljverktyg som driver affärsframgång. Ta för dig!

Vill du veta mer om konverteringsoptimering? Läs ”4 tips för att optimera hastigheten på din WordPress-hemsida” härnäst!

Nyfiken på mer om fler affärer via webben?