Underhåll WordPress och WooCommerce

Underhåll för WordPress och WooCommerce är avgörande för att skydda ditt företag och dina kunder från problem, stora som små. Såhär arbetar vi för att säkra din hemsida.

Underhåll WordPress och WooCommerce: medarbetare på wordpress-webbyråns kontor i Karlstad

Skriven av:

Author Image
Peter Malmberg
VD
Storybrand Certified Guide | SEO-Specialist

Publicerad:

Underhållsavtal WordPress

Har du en hemsida eller e-handel byggd på WordPress? Då behöver du också underhålla din WordPressplattform med kontinuerliga uppdateringar. Annars blir din hemsida lätt ett intressant mål för hackare, som på olika sätt vill komma åt din hemsida för att använda den i egna syften.

Att ha en säker och uppdaterad webbplats är a och o för din verksamhet. Med våra tjänster för underhåll av WordPress och WooCommerce tar vi gärna ansvar för underhållet av din WordPress hemsida eller e-handel. Uppdateringar, säkerhet, daglig backup, städning av spam och loggar samt övrig support.

Vi anpassar alltid upplägget av underhåll och support efter hur just din webbplats ser ut och fungerar. Såsom vilket syfte den har, och vilka plugins som är installerade. Men – som grund i våra underhållsavtal ingår alltid:

  • konfiguration av grundläggande säkerhetsåtgärder (säkerhetsplugin)
  • uppdatering av WordPress (tema och plugins)
  • kontroll av prestanda
  • städning av spam, loggar och databas
  • daglig backup
  • telefonsupport
  • statusrapportering

Dina förutsättningar styr upplägget för underhåll i WordPress och WooCommerce

Ingen hemsida är den andra lik. För att kunna ge dig bästa möjliga service börjar vi därför med en genomgång av förutsättningarna för din hemsida eller e-handel.

Nästa steg blir att se över funktionaliteten och alla befintliga installationer av teman, plugins och eventuella anpassningar i WordPress.

Vi lägger grunden för servicearbetet

Innan vi sätter igång det verkliga säkerhetsarbetet gör vi ett förarbete. Där kontrollerar vi att det inte finns några problem eller konflikter som vi först måste åtgärda.

Om det var länge sedan din hemsida uppdaterades kan vi behöva göra några grundläggande korrigeringar för att sedan uppdatera till den senaste versionen av WordPress. Vi ser till att teman och alla tillämpliga plugins är uppdaterade till den senaste versionen. Under uppdateringen håller vi extra koll och åtgärdar eventuella problem eller konflikter på en gång.

Efter genomgången sätter vi upp en konkret plan för det fortsatta arbetet.

Underhåll, säkerhet och support

WordPress hemsidor som inte hålls uppdaterade löper en stor risk att bli utsatta för sofistikerade hackerintrång, utlåsning, sabotage och annat. Varav alla är saker som kan leda till svartlistning på Google. Detta innebär att din målgrupp inte kan hitta din hemsida. Om du inte har en underhålls- och säkerhetsplan för din hemsida hackning inte ett om, utan ett när.

Förutom dramatiska effekter på din hemsidas Google-ranking och SEO, kan det få förödande konsekvenser för din verksamhet om hemsidan blir drabbad. Uteblivna kontakter och intäkter är svåra att överblicka och det kan innebära stora kostnader och inte minst tid och engagemang för att få ordning på hemsidan igen.

Underhåll WordPress och WooCommerce: Förebyggande istället för reparation

Att ta hand om eller underhålla en hemsida kan jämföras med att ta hand om eller underhålla sin bil. Det är mycket billigare och mindre tidskrävande att genomföra förebyggande underhåll på regelbunden basis än att behöva reparera när något gått riktigt fel.

Istället för att få det stora obehaget och dessutom betala en större summa pengar när din hemsida går ner, kan du betala en mycket mindre summa varje månad för att hålla den ”up to date”.

Inledande genomgång

Vi kommer också hålla utkik efter eventuella problem och konflikter som vi måste ta hand om innan vi startar underhållstjänsten.

I vissa fall har inte hemsidan uppdaterats på flera månader och kan kräva några större korrigeringar innan det går att uppdatera till den senaste versionen av WordPress, teman och tillämpliga plugin. Efter genomgången bestämmer vi ordningen på aktiviteterna.

Nyfiken på mer om våra tjänster för underhåll för WordPress och WooCommerce?

Läs mer och boka ett möte här!

Få en skräddarsydd underhållsplan!