Välkommen Cas Raven – webbutvecklare och Web Accesibility Specialist

Välkomna Cas, en erfaren webbutvecklare med en passion för tillgänglighet och en stark kreativ gnista. Idag tar vi en närmare titt på Cas och hans resa in i webbutvecklingsvärlden.

Välkommen Cas

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Välkommen Cas Raven

Vi är glada att välkomna en ny stjärna till Decision By Heart-teamet – Cas, en erfaren webbutvecklare med en passion för tillgänglighet och en kreativ gnista som lyser starkt. Idag tar vi en närmare titt på Cas och hans resa in i webbutvecklingsvärlden.

Från Nederländerna till Karlstad

Cas kommer från strax utanför Amsterdam, har länge varit lockad av möjligheten att flytta utomlands. Med valet mellan Sverige och Kanada, var det hjärtat som tillsist tog beslutet när han träffade kärleken i Göteborg under en resa. Och resten, som man säger, är historia. 

Utöver webbutveckling och annat digitalt skapande gillar han bland annat träning och djur:

“Jag gillar att träna, jag gillar att cykla, jag är ju ändå holländare. Och lite kroppsviktsträning i ringar och sånt där. Jag älskar djur också. Har haft hundar, och har nu en katt som brukar ligga på en kudde bredvid min dator hela dagarna när jag jobbar. “

En kreativitet som funnit sin plats

Den kreativa ådran har alltid funnits där, och den har tagit sig i uttryck på olika sätt genom åren. Från att rita som barn, till att idag dela sin digitala illustrationskonst och sina 3D-designer till hundratusen följare på Instagram.

Kreativiteten är otroligt viktig för Cas, vilket han verkligen fick svart på vitt under sin första IT-utbildning. Han berättar om den Holländska pressen av att snabbt välja karriärsinriktning tidigt, innan man riktigt vet vad man vill: 

”Jag gillade datorer och dataspel, så jag tänkte att jag får prova en IT-utbildning. Så jag gjorde en treårig utbildning inom IT, det var mer hardware än software, liksom fixa datorer. Kring andra året kände jag att det här inte riktigt var det jag vill jobba med.

Jag såg i klassen två killar som höll på att utveckla en hemsida och satt med lite grann. Tyckte det såg riktigt kul ut, det där vill jag göra. Så jag gjorde klart mina tre år inom IT och hoppade sedan på en utbildning i webbutveckling.”

En svårslagen kombination

Designintresset tillsammans med en bakgrund inom IT gör honom till en toppkandidat inom webbutveckling. Ungefär 10 år in i karriären som webbutvecklare är vi riktigt glada att han valt att börja hos oss på Decision By Heart.

Dessutom blir det ett kärt återseende för vår Lead UX/UI Designer Kim Persson och vår Lead Developer Johan Lindén, som båda arbetat med Cas för ett antal år sedan.

“Jag vet vad de tycker är viktigt i ett företag. Så när jag såg att de jobbade där så visste jag att jag inte behöver oroa mig för någonting. Jag vet vad de tycker är viktigt och hur de tycker saker ska funka. Om de har stannat kvar på en byrå så länge, då vet jag att det funkar. Så valet blev väldigt enkelt.”

Med en inkluderande blick på webben

Tillgänglighet är en annan hjärtefråga för Cas. Han menar att inkludering av alla i digitala upplevelser ska vara självklart och gjorde tidigt slag i saken.

När WCAG2.1AA-lagen infördes var Cas redan utbildad inom ämnet och redo att kavla upp ärmarna. Något som gett honom en ny blick på webbplatser i stort, som vi är glada att ta del av mer. 

Med en kombination av teknisk skicklighet och kreativt tänkande, ser vi fram emot att se hur Cas kommer att blomstra som senior webbutvecklare, och som en del av Decision By Heart-teamet!

Behöver du hjälp av Cas?