Välkommen till Decision By Heart – Webbutvecklare Cecilia Ljungquist!

Vi stod inte ut med tanken att vara utan Cissi när hennes praktik tog slut. Idag är vi glada att välkomna henne tillbaka som webbutvecklare och en permanent del av vårt team!

webbutvecklare Cecilia Ljungquist

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Från Hammarö, till världen och tillbaka

Cissi, ursprungligen från Hammarö utanför Karlstad, är en person med många erfarenheter och äventyr i bagaget. Efter studenten flyttade hon till Göteborg, en stad som snabbt blev hennes hem under nio år. ”Jag trivdes så himla bra i Göteborg,” berättar hon. ”Jag känner mig fortfarande inte helt klar med den stan.”

Under sin tid i Göteborg arbetade Cissi och sparade pengar för att kunna utforska världen. Hennes reslust tog henne till platser som Australien och Indonesien, innan hon 2019 bosatte sig i Malmö. Och nu är vi glada att ha henne åter i Karlstad.

Vändningen till webbutveckling

Cissis väg till webbutveckling var inte rak. När pandemin satte käppar i hjulet för hennes ursprungliga planer, upptäckte hon UX-design och började experimentera med verktyget Figma. ”Jag tyckte att det var skitkul att sitta och leka i Figma,” säger hon.

I och med detta sökte hon till en UX-utbildning, men även till webbutveckling som andrahandsval. ”Min kille föreslog att jag skulle prova utveckling,” säger hon. Christian, eller ”Gidde” som han kallas, såg potentialen i Cissi och uppmuntrade henne att satsa på webbutveckling. ”Han pushade mig verkligen i rätt riktning,” berättar hon. ”Jag insåg att det här är något jag verkligen vill göra.”

Efter att ha genomfört en behörighetsgivande förutbildning insåg hon att webbutvecklingen verkligen var det rätta för henne. Hon berättar om kärleken till kreativiteten tillsammans med matte och problemlösning.

Praktiken på Decision by Heart

När Cissi började sin praktik på Decision by Heart fick hon snabbt ansvar och förtroende. ”Det var väldigt kul att bli involverad i hela projektet, från start till slut,” säger hon. ”Jag tycker att varje projekt blir som ens lilla bebis.”

Hon uppskattar särskilt företagets kultur och kollegorna. ”Det är en väldigt god stämning här,” säger hon. ”Man får känna ett stort ägandeskap och förtroende från början.”

Cissis hjärta klappar lite extra för React och Figma. ”Jag älskar React,” säger hon. ”Det känns som att jag vill lära mig allt om det.” Hon uppskattar också Figma för dess användarvänlighet och möjligheten att skapa prototyper för kunder. ”Det är ett otroligt bra verktyg,” säger hon.

Cissi utanför jobbet

Utanför jobbet är Cissi en person med många hobbys. Hon älskar att laga mat, sticka, virka och sy. ”Jag är ganska kreativ även utanför jobbet,” säger hon. ”Jag tycker om att hitta på roliga projekt.”

”Cissi tycker också om att träna och att spendera tid ute i naturen. Hon har även nyligen plockat upp sitt ridintresse från uppväxten. ”Jag gillar att röra på mig,” säger hon. Och självklart, spenderar hon tid med Christian. ”Det behöver inte ens nämnas,” skrattar hon.

Framtiden på Decision By Heart

Med sin entusiasm och sina kunskaper ser Cissi fram emot att fortsätta utvecklas på Decision by Heart. ”Jag hoppas kunna bidra med mina kunskaper i React,” säger hon. ”Och självklart till den goda stämningen på kontoret.”

Så, Cissi Ljungquist är tillbaka – och med henne kommer en härlig energi och ett rejält driv för både kod och kreativitet. Vi hälsar henne varmt välkommen!

Behöver du Cissis hjälp idag?