Välkommen Veronica – vår nya webbutvecklare som är kodad för kreativa lösningar

Följ med på en närmare titt på Veronicas resa in i webbutvecklingsvärlden – och lär känna henne lite grann!

Välkommen Veronica

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Välkommen Veronica!

Vi är glada över att presentera det senaste tillskottet till Decision By Heart – Veronica Selenwall! En entusiastisk webbutvecklare med en passion för kreativt uttryck och teknikens möjligheter. Följ med på en närmare titt på Veronicas resa in i webbutvecklingsvärlden – och lär känna henne lite grann!

Resan från foto till kod

Innan Veronica började på Decision By Heart hade hon en karriär som fotograf med ett eget företag. Det var när hon behövde skapa en webbshop för sitt företag som hennes intresse för webbutveckling väcktes till liv.

Hon började med färdiga program, men insåg snart att hon ville ha fullständig kontroll över designen och strukturen. Så hon började lära sig CSS, Javascript och HTML, och snart nog blev kodning en passion.

Veronica berättar entusiastiskt:

”Det här var ju häftigt, nu kan jag ju verkligen påverka och få det precis som jag vill., kände jag. Och sen började jag plugga lite CSS, Javascript och lite HTML vid sidan om, så jag kunde hålla på med min hemsida. Så det var där det började. Men till slut kände jag att det var så himla kul och att jag nästan höll på med det mer än fotograferandet till slut. Så jag hoppade på en utbildning för att bli full-stack webbutvecklare.”

Ett intresse som saknar motstycke

Att gå in i webbutveckling visade sig vara ett naturligt steg för Veronica. Vi är glada att hon valt oss på Decision By Heart som miljö för sina talanger och intressen.

Teamet i Karlstad har djup kunskap om WordPress och intresse för webbutvecklingen som nästan saknar motstycke – något som passar Veronica perfekt.

Det känns så,” säger Veronica.

Jag har förstått när jag pratar med Peter också, att det verkligen finns den här passionen för det. Och där kan jag känna igen mig. Det är nästan tur att jag inte har någon sambo, för jag kan ju vara hemma på fredagskvällar och kolla på tutorials och äta chips typ. Min bästa underhållning, haha!

När vi frågar om vad som gör webbutvecklingen så stimulerande berättar hon om hur processer är något som driver henne. Det finns något speciellt att ta något från idé till färdig produkt.

Jag gillade verkligen matten i skolan, det var lite samma grej att man löste en ekvation. Det tyckte jag var jättekul, och utveckling kan vara lite samma känsla, att se hur olika saker fungerar ihop och vad det kan ge för resultat.

Tidigare erfarenhet på webbyrå

Innan hon kom till Decision By Heart, hade Veronica tidigare erfarenhet av att arbeta på en webbyrå. Där hade hon en mångsidig roll som serviceansvarig, och hon utförde en mängd olika uppgifter, inklusive att lägga upp innehåll på webbplatser, fotografering, hantera sociala mediekonton och grafisk design.

Hennes roll formades efter hennes intressen och kompetens, vilket visar på hennes mångsidighet och flexibilitet. Och ja, hon är utbildad även inom alla dessa konster.

Som allkonstnär kan det vara svårt att rikta in sig, men Veronicas hjärta klappar lite extra för frontend-utveckling och framförallt React. Men som ni säkert förstår vid det här laget är hon utbildad till full-stack utvecklare – och är nyfiken även på backend-utveckling tillsammans med mycket annat. 

Utöver kod…

När hon inte arbetar med kod älskar Veronica att vandra i naturen med sin hund, Charlie, en aktiv flatcoated retriever. Upp för berg är en av hennes favoritaktiviteter, och hon beskriver det som en fysisk utmaning som ger fantastiska vyer som belöning.

Hon är också en bokälskare, skriver gärna på sin fritid och har även gått kurser i kreativt skrivande. Hon tillägger: 

Och så gillar jag ju att fota såklart.

Driven, nyfiken och öppen

Är tre ord som beskriver henne väl. Med sin passion för teknik, kreativitet och en ständig törst efter kunskap ser vi fram emot att lära känna Veronica bättre. Hon är en driven, nyfiken och öppen individ som kommer att bidra till teamet med många idéer och lösningar!

Behöver du Veronicas hjälp?