Varför Google ratings är viktiga för din marknadsföring

Bra Google ratings kan vara det som avgör om du eller din konkurrent blir vald. Hur kommer det sig? Och vad kan du göra? Det kikar vi närmre på idag.

Varför Google ratings är viktiga: En animerad datorskärm med recensioner på

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Varför Google ratings är viktiga för ditt företags marknadsföring

Har du någonsin undrat vad Google ratings är? Hur man kommer åt dem, och hur de påverkar ditt företags rykte och försäljning? I detta blogginlägg kommer du att lära dig om vikten av att ha en bra Google rating och hur du kan arbeta för att förbättra ditt företags betyg och stärka kundrelationer i farten.

Läs vidare för att upptäcka hur du kan göra det enkelt för potentiella kunder att välja ditt företag – om och om igen.

Vad är Google Ratings?

Google ratings är betyg som användare ger till företag på Google Maps och Google sökresultat. Dessa betyg består av en 5-punkts skala, där användare kan ge företaget 1-5 stjärnor baserat på deras erfarenhet av företaget.

Utöver betyget kan användare även lämna en skriftlig recension där de kan uttrycka sin åsikt om företaget och ge detaljer om sin erfarenhet.

Är din Google-rating på botten?

Företag som inte har en tillräckligt hög rating på Google kan missa viktiga möjligheter att nå ut till potentiella kunder. En låg rating kan skada förtroendet för företaget och få kunder att välja andra alternativ. Det kan dessutom vara svårt att konkurrera med andra företag som har högre betyg.

Det kan kännas hopplöst att försöka förbättra företagets betyg på Google. Vi förstår att det kan vara svårt att veta var man ska börja och vad som faktiskt kommer att fungera. Men – vi förstår också hur viktigt det är att ha en hög rating för att nå ut till potentiella kunder och stärka förtroendet för företaget.

Så kan du samla in ratings

När du ska förbättra betygen på Google behöver du en plan. För det första är det viktigt att se till att företagsprofilen på Google My Business är uppdaterad med korrekt information om företaget. För det andra behöver du aktivt arbeta med att samla in recensioner och betyg från kunder.

Detta kan göras genom att be kunderna att lämna en recension efter att de har genomfört en köp eller användning av ditt företags tjänster.

Du skulle också kunna erbjuda incitament, som en rabattkod för att öka chansen att kunderna lämnar en recension. Det är också viktigt att svara på recensioner. Både positiva och negativa, för att visa att du bryr sig om kunderna och deras erfarenheter. Dessutom kanske du kan lära dig något viktigt på vägen!

Sätt bollen i rullning

Om ditt företag har en låg rating på Google är det dags att agera. Det är inte något som kommer att lösa sig själv och det kan ha en stor påverkan på ditt företags framtid. Börja med att uppdatera företagsprofilen på Google My Business och arbeta sedan aktivt med att samla in recensioner och betyg från kunder.

Google ratings – en make or break faktor för dina potentiella kunder

Google ratings är något som många företag kämpar med. Trots att det inte är en rankingssignal på Google så har det stor påverkan på lokal SEO. Att samla in positiva recensioner kan ta mycket tid och energi, men det fyller ett syfte som inte kan ignoreras.

Google är idag den främsta platsen där människor söker efter och läser recensioner. Det är till och med större än andra plattformar som Facebook och Tripadvisor. Enligt en undersökning föredrar 64 procent av konsumenterna att först gå till Google för att se vad andra tycker om ett företag innan de bestämmer sig för att köpa från dem.

Så även om det kan ta tid och ansträngning att få positiva Google-betyg, så är det viktigt att inte försumma den här viktiga aspekten av digital närvaro.

Lägg lite kraft på Google ratings – det är värt det

Så vad väntar du på? Ta tag i problemet med en låg rating på Google och börja arbeta med att förbättra företagets betyg idag. Uppdatera företagsprofilen på Google My Business och arbeta sedan aktivt med att samla in recensioner och betyg från kunder.

Var också säker på att svara på alla recensioner för att visa att ditt företag bryr sig om kunderna och deras erfarenheter. Genom att arbeta med att förbättra betygen på Google kan du öka förtroendet för ditt företag och öka antalet kunder som väljer ditt företag framför konkurrenterna.

Gör det enkelt att välja ditt företag – om och om igen

Sammanfattningsvis är Google ratings mycket viktiga för ditt företags marknadsföring och kan ha en stor påverkan på företagets framtid. Genom att ta tag i problemet med en låg rating på Google och arbeta aktivt med att förbättra betygen kan ditt företag öka förtroendet, öka synligheten och få en konkurrensfördel gentemot andra företag.

Så börja arbeta med att förbättra betygen på Google idag och se till att ditt företag når sin fulla potential.

Ratings kan alltså verkligen vara den avgörande faktorn för huruvida en ny kund väljer ditt företag. Och har de valt dig en gång är chansen stor att de kommer fortsätta med det, även i framtiden!

Vill du veta med om hur du kan använda Google till din fördel? Läs om SEO härnäst!

Behöver du hjälp med Google?