Varför ska företag satsa på CRO?

Nyfiken på CRO? Det är något som kan hjälpa ditt företag framåt på flera olika sätt. Idag kollar vi närmare på varför det är värt för dig att satsa på CRO.

Satsa på CRO: Medarbetare på webbyråns kontor i Karlstad

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Varför ska företag satsa på CRO?

Tänk om det fanns ett sätt för företag att öka sina intäkter utan att lägga mer pengar på marknadsföring. Det är precis vad Conversion Rate Optimization (CRO) kan göra! Som VD eller marknadschef är det viktigt att lära sig om vilka fördelar CRO erbjuder. Så, missa inte möjligheterna för bättre ROI.

Idag tar vi en titt på varför det är ett så viktigt att satsa på CRO. Något som bör tas på allvar av alla företag som blickar framåt!

Vad är CRO?

Som VD eller marknadschef arbetar du sannolikt redan med CRO på ett eller annat vis, även om det inte är just på din webbplats idag. CRO är i stora drag ett förbättringsarbete – någon som framgångsrika företag jobbar med varje dag på flera olika sätt. Och – webben är din största utvecklingsmöjlighet för fler affärer!

Conversion Rate Optimization (CRO) är en metod för att öka prestandan hos webbplatser och digitala lösningar. Detta genom att förbättra deras konverteringsfrekvens.

Enkelt uttryckt handlar det om att se till att besökarna på din webbplats eller app vidtar önskade åtgärder. Oavsett om det handlar om att fylla i ett formulär, ladda ner en e-bok, registrera sig för något eller köpa en produkt.

Genom att analysera hur besökare rör sig på din webbplats kan du lära känna din målgrupp bättre. Därmed kan du justera din webbplats så att den passar dem som handen i handsken. Typerna av förändringar kan vara av många slag, exempelvis en designjustering eller copywriting som förtydligar och förenklar din webb.

Låt inte din webbplats vara en konverteringsdödare

Om ditt företag skulle försumma konverteringsoptimering (CRO) på sin webbplats, skulle du missa en stor möjlighet. Utan CRO riskerar ditt företag dessutom att besökare landar på din sida utan att hitta det de söker, eller förstå hur din produkt kan hjälpa dem.

Med denna brist på tydlighet i användarupplevelsen kan besökarna bli frustrerade eller överväldigade. Vilket leder till minskade konverteringar och högre avvisningsfrekvens. Något som inte bara är tråkigt i största allmänhet. Det kan dessutom straffas av sökmotorer som Google med lägre placeringar.

Utan en satsning på CRO är det troligt att det görs för få analyser av dina webbplatsbesökares beteende och behov.

Utan att förstå besökarnas behov och preferenser blir det svårt för ditt företag att tillhandahålla relevant innehåll för att guida besökarna genom deras kundresa. Och svårt att öka konverteringarna. Som ett resultat av detta kan ditt företag inte samla in användbara uppgifter, som du kan använda för att fatta välgrundade beslut om webbplatsens utformning och budskap.

Du riskerar också att inte optimera användarflödet mellan sidorna. Istället har din webb otydliga navigeringsvägar, vilket kan leda till att besökarna känner sig vilsna och förvirrade. Och lämnar din webbplats innan konvertering…

CRO: Förbättra webbplatsens prestanda och samla värdefull kundinformation

Genom att satsa på CRO kan du förbättra din webbplatsprestanda. Du kan se till att varje besökare får en skräddarsydd upplevelse i enlighet med sina behov och preferenser. Ditt företag bör dra nytta av den detaljerade analys som en satsning på CRO erbjuder för att bättre förstå din målgrupps beteende.

Då kan du rikta dig mer effektivt till dem med relevant innehåll och marknadsföringsbudskap, som faktiskt fungerar. Något som ökar konverteringsgraden och avkastningen över tid.

Effektiv navigering – fler affärer

En satsning på CRO hjälper också ditt företag att se till att webbplatsdesignen är uppdaterad med aktuella trender och teknik. Detta förbättrar användbarheten och gör det lättare för besökarna att hitta det de behöver snabbt och effektivt.

Dessutom säkerställer detta att sökmotorernas algoritmer känner igen din webbplats som högkvalitativ och belönar den med högre placeringar i sökresultaten. Vilket leder till ännu mer organisk (obetald) trafik.

Genom att kombinera intuitiv navigering med relevant innehåll som är skräddarsytt för varje användares individuella behov, kan du erbjuda besökarna en överlägsen användarupplevelse som är både rolig och effektiv.

Dessutom kan du spåra prestandamätningar över tid för att kontinuerligt förfina sin strategi för maximal framgång. Genom detaljerad analys som erbjuds av CRO-verktyg kan ditt företag ytterligare optimera sina kampanjer – baserat på exakta data med insikter i realtid om vad som fungerar bäst för kunderna.

Bra konverteringsoptimering (CRO) leder till:

  • Bättre resultat med samma budget
  • Engagerande kundupplevelse
  • Fler konverteringar
  • Användbara insikter om din målgrupp

Så kan en webbyrå hjälpa dig att satsa på CRO

Om du som företagare samarbetar med en webbyrå för att satsa på CRO innebär det minimal ansträngning för dig. Först och främst behöver du inte ha några tekniska kunskaper eller kodningsfärdigheter för att optimera användarupplevelsen på din webbplats. Allt du behöver göra är att ge byrån dina önskade mål och din målgrupp. Sedan tar den hand om resten.

Med en webbyrås hjälp kan ditt företag se till att din webbplats faktiskt uppfyller kundernas behov och förväntningar, samtidigt som den ger en trevlig användarupplevelse. En webbyrå har tekniska kunskaper om sådant som händer bakom kulisserna på din webb. Och dessutom längre erfarenhet av att lösa både vanliga och ovanliga problem.

Sammantaget kräver det inte mycket ansträngning från dig som företagare att anförtro en webbyrå att optimera din webbplats med hjälp av CRO, eftersom allt du behöver göra är att ge dem dina mål och din målgrupp. Sedan är det upp till webbyrån att utforma och utveckla en optimerad webbplats som uppfyller dessa krav och levererar framgångsrika resultat över tid.

När din webbyrå hanterar CRO:

  • Minimal ansträngning för dig
  • Du behöver inga kodningsfärdigheter
  • Tala om dina mål – byrån tar hand om resten
  • Möt kundernas behov och förväntningar – och få fler affärer

Är du redo att få fler affärer via webben?