Vi välkomnar ytterligare en webbutvecklare – Albin Johansson

Decision by Hearts lagbygge fortsätter. Nu kan vi med glädje välkomna den nyexaminerade webbutvecklaren Albin Johansson, 22, till oss.

– Det känns väldigt kul att vara här, säger den designpassionerade Albin.

VÄlkommen Albin

Skriven av:

Author Image
Olle Elfgren
Copywriter

Publicerad:

Vi välkomnar ytterligare en webbutvecklare – Albin Johansson

Han kommer rykande nybakt ur Karlstads universitets webbutvecklarugn. I två års tid har han läst programmet Webbutvecklare. Valet att plugga ytterligare ett år fanns, men ivern att komma igång med jobb var större.

– Jag kände att utbildningen hade en väldigt bra grund. Det var många praktiska uppgifter och inte så mycket tung teori, därför kände jag mig redo att börja jobba redan nu, berättar han.

Dessutom kompletterades studierna med frilansjobb där han hjälpte nystartade företag att bygga en hemsida från grunden. Innan studierna jobbade han under två år på Ica Maxi Bergvik. Således är inte kundkontakt något som är nytt för Albin.

Albin kommer främst ägna sig åt UX-/UI-design och frontend-utveckling i allmänhet. Han kompletterar på så vis vårt förra nyförvärv Niklas på ett utomordentligt sätt. Intresset för grafisk formgivning har funnits länge.

– När jag var tolv började jag leka i Photoshop och göra egna banners och sådant. Sedan blev det mer och mer och tillslut upptäckte jag webbdesign.

– Jag brinner verkligen för design och älskar att lära mig de nyaste trenderna, säger Albin.

Han kommer alltså utgöra en tredjedel av vår designtrio som sedan tidigare består av Kim Persson och Tommy Nilsson. Sämre mentorer inom ämnet kunde Albin sannerligen haft.

– De har välkomnat mig jättebra, det är inga som helst problem att fråga vad som helst.

Vid sidan av jobbet sysslar han med uthållighetsträning och har bland annat gjort ett maratonlopp.

– Det blir mycket löpning, säger Albin och hävdar att han trots detta aldrig tagit tid på hur fort han springer milen.

Albin började hos oss den 7 juni och går att kontakta för råd kring webbutveckling.

Behöver du Albins hjälp?