Strålande webbdesign i WordPress och Divi

Vi är stolta över att vår kund Vänerförvaltnings webbplats tagit en plats som ett av 12 exempel på strålande webbdesign i WordPress & Divi utsedd av Diviguiden.

webbdesign i divi och wordpress

Skriven av:

Author Image
Peter Malmberg
VD
Storybrand Certified Guide | SEO-Specialist

Publicerad:

Diviguiden är ett initiativ för att dela kunskap och inspiration om Divi och WordPress. Sajten drivs av Duse Media, en digital byrå i Malmö. Vi tycker att det är oerhört spännande att fler byråer såsom Duse Media har valt Divi som WordPress tema och dessutom tagit initiativet kring att ta fram strålande exempel på inspirerande webbplatser byggda på Divi temat.

Läs mer om 12 exempel på strålande webbdesign i WordPress och Divi.

Bli inspirerad av fler exempel på webbdesign i WordPress och Divi

Divi är vårt primära WordPress tema och ramverk när vi bygger våra kunders hemsidor och webbplatser. Med Divi kan du i princip vara hur kreativ som helst när det gäller att skapa en genomtänkt webbdesign för din eller dina kunders webbplats.

Bli övertygad om att Divi kan vara något för dig

Med sina drygt 437 000 webbplatser tar Divi från Elegant Themes platsen som ett av de mest populära WordPress teman (Premium) idag enligt statistik från builtwith.com.

Bara Genesis framework och WooCommerce ligger före i popularitet. Anledningen till den stora populariteten är många och nedan ger vi några exempel för att övertyga dig om att Divi kan vara något för dig.

Divi är ett av de bästa ramverken för webbdesign

Divi är inte bara ett tema utan ett ramverk för webbdesign som gör det möjligt för dig att designa användbara och vackra webbplatser utan att du behöva ”koda” en enda rad.

Med Divi behöver du heller inte installera och konfigurera ett flertal osammanhängande plugins för att nå nödvändig funktionalitet med en sammanhängande webbdesign.

För den mer avancerade webbdesigners finns det stora möjligheter att styra både utseende och funktion genom egen kod och CSS på varje enskild modul, vilket ger dig nödvändig frihet till egen kreation.

Med Divi redigerar du direkt på sidan

De flesta marknadsledande teman idag såsom Divi arbetar kontinuerligt med att ta fram s.k. ”page builders”, som gör det möjlighet för dig att redigera innehållet direkt på sidan. Det innebär att du i samma ögonblick som du redigerar ser hur sidan kommer att se ut (s.k WYSIWYG- What You See Is What You Get).

Divis pagebuilder är riktigt bra och ett av de bästa argumenten för att du skall börja använda Divi, om du vill redigera direkt på sidan och se resultatet samtidigt. För den som hellre föredrar att bygga sina sidor från ”backend” går det lika bra.

När du redigerar dina moduler i backend kan du ändå se hur resultatet kommer att se ut i den modulen du håller på att redigera.

Responsiv webbdesign – en standard i Divi

Divi är anpassat för responsiv design redan från början och du kan lätt redigera dina moduler och innehåll för olika lägen i datorskärmar, surfplattor och smartphones.

När du skapar dina sidor kontrollerar du alla lägen och enheter och ändrar så att det ser så bra ut som möjligt. Ofta handlar ändringarna om typsnittsstorlekar och mellanrum.

Skapa modul- och eller sidmallar för återanvändning

När du väl har designat ett element med rätt funktion och innehåll kan du spara det som mall eller global mall och återanvända elementet med samma webbdesign och innehåll på vilka sidor du vill i webbplatsen.

Genom att spara elementet som en global mall kan du återanvända den globala mallen på många olika ställen på din webbplats. Fördelen med en global mall är att när du ändrar i den globala mallen, slår det igenom på alla ställen i webbplatsen där du använt den globala mallen.

Genom att återanvända din webbdesign och innehåll som mallar eller globala mallar, sparar du många timmars jobb genom återanvändning.

När vi bygger webbplatser skapar vi sidmallar för olika sidtyper och element för olika funktioner med rätt webbdesign för respektive sidtyp eller element. När vi är klara med mallarna kan vi bygga webbplatsens olika webbsidor mycket snabbare genom att använda de olika mallarna.

Divi utvecklas ständigt

Divi uppdateras minst en eller flera gånger per månad med nya funktioner i form av nya moduler som du lätt kan använda direkt efter en uppdatering.  Den senaste tidens uppdateringar har gjort det möjligt för dig att redigera alla Divis moduler på detaljnivå för att uppnå den webbdesign du strävar efter.

Det ger kontinuerliga möjligheter att förändra din webbplats i takt med att din verksamhet, omvärld och kundkrav förändras.

Strålande webbdesign med Divi och WordPress

Är du nyfiken på Divi och vill få lite inspiration om hur vi kan skapa strålande webbdesign med Divi & WordPress får du gärna höra av dig till oss.

Har du en webb i behov av uppfräschning?