Webbplatsen ger första intrycket

I affärer, liksom i livet får du sällan en andra chans att göra ett första intryck. Oftast är det företagets webbplats, snarare än företagets medarbetare som axlar ansvaret att ge ett bra första intryck av verksamheten och företaget. För potentiella kunder men också för nya medarbetare som söker spännande företag och utmaningar.

Webbyråns VD Peter Malmberg i en park i Karlstad

Skriven av:

Author Image
Peter Malmberg
VD
Storybrand Certified Guide | SEO-Specialist

Publicerad:

Webbplatsen roll som första intryck

Det finns studier som tyder på att en webbplatsbesökare skapar ett första intryck, bra eller dåligt på en bråkdel av en sekund. Det är inte mycket tid för att ta in hela ditt företag, utan ger snarare en snabb glimt av hur företaget ser ut och en magkänsla.

Det visuella och användargränssnittet avgör innan besökaren beslutar sig om att läsa vidare eller lämna.

Jag har gått igenom 25 Google Analytics konton med besök från perioden 1jan-10aug i år i blandade branscher. Snittet på nya besökare på webbplatsen är hela 76%.

76 besökare av 100 är nya besökare

Det är alltså 76 besökare per 100, 760 per 1000, 7600 per 10000, eller 76000 per 100000 som besöker webbplatsen för första gången.

Vad säger det dig? För mig säger det att det är otroligt viktigt att webbplats ger ett bra första intryck så att besökarna inte vänder i dörren.

Och skulle de vända i dörren, så är det föga troligt att de kommer tillbaka. Tyvärr!

Det är ungefär som att gå in i en ny spännande fysisk butik. Även om det inte tar en bråkdel av en sekund att ge dig ett första intryck, kommer du troligtvis att lämna butiken med tanken att den var något för dig eller inte.

Om det inte var något för dig, kommer du troligtvis inte tillbaka, åtminstone inte inom en överskådlig framtid. Oavsett är det första intrycket avgörande.

Webbplatsen ger första intrycket

Även om du slår ihop hela företagets säljkår, personalstyrka och representanter, så kommer de inte i närheten av volymen möten med nya potentiella kunder och nya medarbetare som din webbplats lyckas med.

Varje dag, dygnet runt, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året, alla röda dagar och semesterdagar.

En effektiv webbplats går såklart utanför utseendet. Även om den visuella effekten kan få besökaren att studsa tillbaka snabbt, kommer webbplatsen inte att överleva frustrationen över att besökarna inte hittar vad de letar efter.

Framgångsfaktorerna är många, särskilt med att identifiera dina besökare, ta reda på vad de letar efter och tillhandahålla innehållet på ett attraktivt och välorganiserat sätt.

Missa inte chansen att göra ett effektivt första och bestående intryck genom din webbplats.

Välkommen tillbaka efter semestern ☀️

Vi är redo att kavla upp ärmarna för dig!

Rivstarts-hälsningar / Peter 🙂

Ps. Om du inte redan visste det så är Decision By Heart AB en fullservicepartner för kunder som satsar på sina hemsidor/webbplatser, e-handelsplatser och digitala lösningar byggda i WordPress och WooCommerce.

Vill du ha hjälp med din webbstrategi?