WooCommerce byter namn till Woo

I dag står vi inför en spännande förändring inom e-handelns värld – WooCommerce byter namn till Woo och har officiellt övergått till att bli Woo.com.

woocommerce byter namn till woo

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Varför byter WooCommerce namn till Woo?

Namnbytet till Woo.com inte ett slumpmässigt beslut. Det är en förflyttning mot ett namn som redan har en speciell plats i hjärtat hos deras trogna användare.

Det är lekfullt, slagkraftigt och visar på den glädje och entusiasm som finns inom WordPress och WooCommerce-communityt: 

“Woo” is how many loyal customers have referred to us for years. And now we’re leaning into that name for our company and brand.”

– David Callaway, VP, Creative and Communications at Woo

Varumärket byter namn men plattformen behåller sitt namn

Precis som rubriken på det här stycket avslöjar, så är tanken från Woo alltså att företaget/varumärket är det vi numera kallar Woo. Deras mest kända produkt, WooCommerce, behåller sitt namn tills vidare. Rent praktiskt ska det alltså inte bli några ändringar eller bekymmer när det kommer till WooCommerce, enligt Woo själva. 

En logisk namnstruktur för Woo’s produkter

Woo’s andra produkter, såsom WooCommerce Payments – byter namn till WooPayments. Därmed kan vi se ett mer strömlinjeformat upplägg på företagets produkter, med Woo som ett prefix till alla deras produktnamn.

WooCommerce är de facto kommersen från varumärket Woo – och WooPayments är varumärkets betalfunktion. Allt blir snyggare, sammansatt och mer logiskt, helt enkelt. 

Vi fortsätter följa uppdateringar från Woo åt dig.

Är du sugen på en webbplats byggd i WordPress och WooCommerce? Välkommen att boka ett möte.

Behöver du hjälp med WooCommerce?