5 skäl till att WordPress är det bästa CMS-valet för företag

Du förtjänar ett flexibelt CMS som arbetar för dig. Idag går vi igenom 5 skäl till varför WordPress är det bästa CMS-valet för företag!

WordPress är det bästa CMS-valet: Webbutvecklare Albin på wordpress-webbyråns kontor i karlstad

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Ditt CMS ska anpassa sig efter dig – inte tvärtom

Att välja rätt webbplattform och innehållshanteringssystem (CMS) för ditt företag kan vara en skrämmande och överväldigande process. Även för tekniskt kunniga företagare. Utan rätt resurser eller vägledning kan du hamna i ett system som inte passar dina affärsbehov på ett tillfredsställande sätt.

Eller som dessutom saknar de funktioner som behövs för att kunna skalas i takt med att ditt företag växer. Därför är det viktigt att välja klokt när man väljer ett CMS.

Du förtjänar ett CMS som erbjuder flexibla anpassningsmöjligheter, användbarhetsfunktioner, kraftfulla integrationer och robust support kommer att bidra till att säkerställa framgång i det långa loppet.

Användarvänlighet

WordPress har ett intuitivt användargränssnitt som gör det enkelt och enkelt att skapa och hantera en webbplats, även för dem som inte har någon erfarenhet av kodning. Dra-och-släpp-funktionen tillåter användare att snabbt skapa sidor med färdiga mallar och teman. Detta innebär att du kan få din webbplats igång på nolltid!

Skalbarhet

WordPress kan enkelt anpassas till företag i alla storlekar – från små startups till stora företag. Det erbjuder också massor av plugins och teman för att anpassa din webbplats när ditt företag växer.

Dessutom kan du alltid uppgradera eller nedgradera din värdplan beroende på hur mycket lagringsutrymme eller bandbredd du behöver vid varje given tidpunkt.

Sökmotoroptimering (SEO)

Något mer som gör WordPress är det bästa CMS-valet är möjligheterna för SEO. SEO är viktigt för företag som vill öka sin synlighet online. Det hjälper till att förbättra deras ranking på sökmotorer som Google och Bing.

Som tur är har WordPress inbyggda SEO-optimeringsverktyg som gör det enkelt att optimera innehållet. På så sätt kan din webbplats rankas högre på sökmotorernas resultatsidor (SERP). Du kan också använda plugins som Yoast SEO eller All in One SEO Pack för att ytterligare förbättra din webbplats SEO-kapacitet.

Säkerhet

Säkerhet bör ha högsta prioritet när du väljer ett CMS för din företagswebbplats. Som tur är tar WordPress säkerheten på största allvar och uppdaterar regelbundet sin mjukvara med säkerhetskorrigeringar för att skydda mot potentiella hot från hackare eller skadlig programvara. Dessutom finns det många plugins tillgängliga för att ytterligare säkra din webbplats om det behövs.

Kostnadseffektivt

Sist men inte minst, en av de största fördelarna med att använda WordPress är dess kostnadseffektivitet – det är gratis! Till skillnad från andra CMS-plattformar där du kan behöva betala för värdtjänster eller premiumfunktioner/plugins/teman, är allt du behöver för en framgångsrik webbplats tillgängligt direkt från lådan med WordPress.

Dessutom finns det massor av gratis resurser online (inklusive tutorials) om du någonsin fastnar när du konfigurerar eller hanterar din webbplats.

Var rädd om din tid och dina resurser

Många webbplattformar och CMS är dyra med höga månadsavgifter, samtidigt som de är begränsande. Något som gör att du behöver betala proffs oftare för att utveckla grundläggande funktioner, som du kanske tyckte var självklara.

Om du väljer ett annat CMS än WordPress är det alltså inte ovanligt att ångra sig – och all tid och alla pengar du lagt på fel CMS försvinner. Något som i sig hemmar dig från att faktiskt ta beslutet och byta CMS. Och så skjuter du på det, och pengarna fortsätter rinna iväg…

För att inte tala om tiden som du och din personal behöver lägga ner för att förstå och utveckla ett mer svårbegripligt CMS.

Släpp loss ditt företags potential med WordPress

Som du kan se finns det många fördelar med att använda WordPress som ditt företags CMS-plattform – från dess användarvänlighet och skalbarhet till dess säkerhetsåtgärder och kostnadseffektivitet. Oavsett om du precis har börjat eller redan är etablerad i branschen, kommer en väldesignad webbplats som drivs av WordPress att hjälpa dig att bli framgångsrik nu och i framtiden.

Kontakta oss idag om du är redo att börja bygga, eller flytta din drömwebbplats till denna fantastiska plattform!

Nyfiken på mer om WordPress? Läs ”Fördelarna med WordPress Multisite” härnäst!

Vill du ha fler leads via din hemsida?