3 tips för CRO – öka omsättningen på din webbplats

Konverteringsoptimering är otroligt viktigt för att få en webbplats som levererar bättre resultat, men det finns också en djungel av information om det online. Idag får du 3 tips för konverteringsoptimering som får dig på banan och ger snabb respons!

medarbetare på wordpress webbyråns kontor i karlstad

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Varför är konverteringsoptimering viktigt?

Konverteringsoptimering (eller CRO) syftar till att så att säga ”konvertera” flera av dina webbplatsbesökare från just besökare, från passitivitet – till handling. Oftast menar man att köp är en konvertering, men det är helt enkelt den önskade åtgärd du är ute efter. Kanske är det offertförfrågan, medlemsregistrering eller något annat.

Så, vad händer om dina besökare inte utför de åtgärder du önskar på din webbplats? Det är då det är läge för lite konverteringsoptimering.

Genom att analysera och förbättra olika aspekter av din webbplats kan du skapa en mer användarvänlig och engagerande upplevelse för dina besökare.

Besökare som inte agerar

Man kan ha flera olika utmaningar med sin webbplats. Många har problem med trafik – alltså att det inte är tillräckligt många som hittar och besöker webbplatsen. Något som kan kännas jobbigt, men som förhoppningsvis kan tacklas med SEO (sökmotoroptimering).

Men, det kan också vara frustrerande att se en bra ström av besökare på din webbplats, men få av dem som faktiskt blir kunder. Du vet att du har en bra produkt eller tjänst att erbjuda, men något hindrar besökarna från att slutföra sina köp eller utföra önskade åtgärder.

Varje förlorad konvertering är en förlorad möjlighet till ökad försäljning och tillväxt för ditt företag. Så vad gör vi?

Gå från frustration till välriktad handling

Som en webbyrå har vi sett liknande problem uppstå för många av våra kunder. Vi har hjälpt dem att ta itu med utmaningarna och uppnå bättre resultat genom konverteringsoptimering på flera olika sätt. Vi hjälper gärna dig att göra detsamma.

Exakt hur du bör arbeta med konverteringsoptimering på din webbplats beror på din unika situation – men idag presenterar vi en plan med tips för konverteringsoptimering som kommer ge dig en bättre förståelse för processen, och få dig att gå ifrån frustration till handling!

Planen: 3 enkla steg för att öka din webbplats konvertering

Steg 1: Förstå din målgrupp och deras behov

För att kunna skapa en mer anpassad och effektiv webbplats måste du förstå din målgrupp och deras behov. Genom att använda verktyg som Google Analytics, Hotjar eller liknande, kan du få insikt om hur dina besökare interagerar med din webbplats.

Du kan analysera besöksdata, beteendeflöden, sidvisningar och konverteringsfrekvenser för att förstå vilka sidor och element som engagerar och attraherar din målgrupp mest. Och kanske framförallt – var det är du tappar dem någonstans.

Använd denna information för att forma din webbplats innehåll och design på ett sätt som tilltalar och engagerar din målgrupp.

Steg 2: Förbättra användarupplevelsen och responsiv design

En positiv användarupplevelse är avgörande för att öka konverteringarna på din webbplats. Se till att din webbplats är lätt att navigera och anpassad för olika enheter. Optimerad sidhastighet är också viktigt, eftersom ingen vill vänta på att en webbplats ska laddas.

Genom att eliminera onödiga steg och förbättra användarflödet kan du underlätta för besökarna att hitta och köpa dina produkter eller tjänster.

Steg 3: Optimera dina Call-to-Action (CTA)-knappar och formulär

Nästa tips för konverteringsoptimering är tydliga och övertygande CTA-knappar. De är nyckeln till att leda besökare till önskade åtgärder på din webbplats. Placera dem på strategiska platser och använd färg, text och design för att göra dem mer iögonfallande och lockande.

Dessutom bör du optimera dina formulär genom att minska antalet fält och göra dem så enkla att fylla i som möjligt. Genom att göra processen smidigare och mer användarvänlig kan du öka chansen att besökarna slutför önskade åtgärder.

Bra saker som kan hända för ditt företag

Genom att implementera dessa enkla tips för konverteringsoptimering kommer du med stor sannolikhet att se positiva resultat. Du kommer att skapa en webbplats som är mer attraktiv för din målgrupp och därmed öka konverteringarna.

När du förstår och möter besökarnas behov och förbättra användarupplevelsen kan du att öka försäljningen och öka din webbplats omsättning. Så agera nu och ta din webbplats till nästa nivå genom effektiv konverteringsoptimering!

Nyfiken på mer om konverteringsoptimering? Läs ”De vanligaste misstagen vid konverteringsoptimering – och hur du undviker dem” härnäst!

Är du redo för bättre konvertering på din webbplats?