Därför ska du välja WordPress och WooCommerce för din e-handel

Fel plattform kan bli både dyrt och jobbigt. Idag går vi igenom varför du ska välja WordPress och WooCommerce för din e-handel!

Välja WordPress och WooCommerce för din e-handel: Medarbetare på WordPress-webbyråns kontor i Karlstad.

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

En effektiv och tillväxtorienterad webbplattform är avgörande

Problemet med krångliga hemsidor och e-handelsplattformar är alltför bekant för alltför många. Istället för att frigöra tid blir de en arbetsbörda.

När du investerar i en webbplattform och e-handel vill du ha en så enkel och effektiv upplevelse som möjligt, så valet av både plattform och leverantör blir oerhört viktigt.

Att skapa och underhålla en effektiv e-handelsplattform kan vara en utmanande resa för många företag. Från komplicerade gränssnitt till svårigheter med sökmotoroptimering, det finns många hinder på vägen till digital framgång.

Du behöver en lösning som är användarvänlig, sökmotoroptimerad och redo att skalas upp när verksamheten växer.

Att förlora pengar, missa affärsmöjligheter och skapa frustration på arbetsplatsen är några av de utmaningar som företag kan möta med undermåliga webblösningar. 

Därför väljer vi inte bara WordPress och WooCommerce för våra kunder, vi har också ett oerhört fokus på att göra de redan användarvänliga plattformarna – ännu mer användarvänliga. Detta gäller både dina kunder, men också för dig som hanterar din hemsida och e-handel på daglig basis. 

WordPress: Världens största webbplattform

WordPress är inte bara en webbplattform, det är en kraftfull motor för tillväxt. Med överlägsen anpassningsförmåga har det blivit det självklara valet för företag och organisationer världen över. Däribland The Walt Disney Company, Sony Music och Sveriges officiella webbplats: Sweden.se.

WordPress är lätt att använda (särskilt med Gutenberg)

En av de stora styrkorna med WordPress är dess användarvänliga gränssnitt. Du som hanterar din hemsida på daglig basis behöver inte ha några webbutvecklar-skills, utan det räcker gott med logik, intuitivitet och känsla. 

När vi bygger din hemsida kommer den dessutom med Gutenberg-editorn. Detta innebär att du får tillgång till ett bibliotek av dra-och-släpp-element, som gör det lätt att skapa en professionell layout utan tekniska bekymmer. 

Vår Lead Developer Johan förklarar:

“Det är säkert, det är extremt lättjobbat. Jag brukar säga att om du kan Word, så kan du WordPress och Gutenberg. Det är så logiskt och intuitivt hur man ska arbeta med block.”

Sammanfattningsvis så är det alltså enklare att se vad du gör medan du redigerar din webbplats, tack vare Gutenberg. 

Läs gärna mer om detta i artikeln: “Gutenberg för content: Perfekt för dig som webbredaktör”.

WordPress är sökmotorvänligt

En annan anledning att välja WordPress och WooCommerce för din e-handel är SEO-förutsättningarna. Sökmotoroptimering är nyckeln till synlighet på nätet, och WordPress har mycket goda möjligheter i detta område.

Med hjälp av kraftfulla SEO-plugins som Yoast SEO kan du optimera din webbplats och därmed förbättra din ranking på sökmotorernas resultatsidor. 

Såhär säger vår SEO-specialist Ulrika:

“I WordPress finns strålande förutsättningar att använda plugins, optimera din webbplats för hastighet, använda rätt sökord och använda strukturerad data.” 

Nyfiken på mer om SEO i WordPress? Läs gärna “SEO I WordPress: 5 tips”.

WordPress är mycket anpassningsbart

Anpassningsmöjligheterna med WordPress är nästan obegränsade. Genom att välja bland ett brett utbud av teman och plugins kan du skräddarsy din webbplats för att matcha ditt varumärke och affärsbehov. 

Alltså ytterligare en faktor som gör att WordPress och WooCommerce är det ultimata valet för de allra flesta.

Med vår genomarbetade kodbas har vi under åren skapat en trygg och effektiv grund att bygga din webbplats på, som tillåter oss att bygga fritt – och dig att få riktigt specifika och användbara funktioner. 

Lead Developer Johan förklarar:

“Först och främst blir det ett bättre arbetsflöde för oss. Och så uppskattas det av kunden, att saker och ting är effektiva. Det ska inte behövas extremt mycket möten, extremt mycket tid som läggs på administrativt arbete. Det ska bara lösas och det ska skötas automatiskt. Eller auto-magiskt!”

WordPress är skalbart

Oavsett om din verksamhet är liten eller stor, kan WordPress växa med dig. Du behöver inte oroa dig för att övergå till en annan plattform när ditt företag expanderar. WordPress är redo för tillväxt utan att offra användarvänlighet och prestanda.

Varför WooCommerce?

WooCommerce är inte bara det mest populära e-handelspluginet för WordPress, utan det är också kraftfullt, flexibelt och användarvänligt.

Med öppen källkod och en enorm användargemenskap har WooCommerce etablerat sig som den mest populära e-handelsplattformen. Miljontals nätbutiker, inklusive stora varumärken, litar på dess flexibilitet och funktionalitet.

Enkel och anpassningsbar

Med WooCommerce kan du få din e-handel skräddarsydd. Sydd så att den passar dina kunder, men också dig och din verksamhet i era dagliga bestyr. 

Med ett användarvänligt gränssnitt kan du lägga till produkter, hantera beställningar och optimera din försäljning utan tekniskt krångel. 

Hantera produkter och tjänster med lätthet

WooCommerce erbjuder en smidig hantering av produkter och tjänster, både fysiska och digitala. Med funktioner för produktkategorier, lagerhantering och prisalternativ får du alltså total kontroll över din produktportfölj.

E-handel med pålitlig orderhantering

WooCommerce gör inte bara att du kan sälja produkter, utan det gör också orderhantering till en bris. Du kan spåra beställningar, övervaka försäljningen och få insikter om dina kunders beteende för att fatta välgrundade beslut.

Därför ska du välja WordPress och WooCommerce för din e-handel

För att undvika de vanliga fallgroparna som ineffektiva webblösningar kan medföra, är det dags att agera. Välj WordPress och WooCommerce för din nästa e-handelsplattform och upplev användarvänlighet, sökmotoroptimering, anpassningsmöjligheter och skalbarhet på en enda plats. 

Riskerna med att välja fel plattform (och fel leverantör)

Att välja fel plattform, eller en leverantör som inte lägger manken till för att skapa den perfekta upplevelsen för dig och dina kunder, kan leda till en rad problem. Förlorade affärsmöjligheter, missnöjda kunder, tekniska hinder och många långa möten som bromsar tillväxten.

Din tid är faktiskt en av dina viktigaste resurser, så se till att arbeta med en partner som vill hjälpa dig att effektivisera dina processer – på ett så effektivt sätt som möjligt! 

WordPress och WooCommerce med Decision By Heart: Fler affärer via webben

Genom att välja WordPress och WooCommerce kan du alltså förvänta dig en smidig e-handelsupplevelse för alla inblandade. Såhär beskriver vår Lead developer, Johan, våra lösningar och teamet på Decision By Heart: 

“Vi handplockat utvecklare och skapat ett jättebra team ihop. Är man ett team ihop och samarbetar skapar man jävligt häftiga grejer. Och extremt stabila lösningar.” 

Det är dags att agera nu – kontakta oss på Decision By Heart, så hjälper vi dig till en snygg och funktionell webbplats. Det är dags att investera i webbutveckling och få den tillväxt du drömt om. 

Vi ser fram emot att hjälpa dig på din digitala resa!

Vad vill du göra med WordPress och WooCommerce? Vi hjälper dig!