Gör orderflödet enkelt och öka försäljningen

Skapa utrymme för att drömma större. Gör det enkelt att få förfrågningar serverade på silverfat, och hantera dina ordrar med lätthet – så du kan ta emot fler!

Gör det enkelt att hantera ordrar: Webbutvecklare Albin på WordPress-webbyråns kontor i Karlstad

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Problemet med komplexitet och tidskrävande administration

Hanteringen av ordrar är ofta en komplex och tidskrävande process. En som man ”ska ta tag i senare”. Fraktsystemet sitter inte ihop med affärssystemet, lagersaldot funkar inte riktigt, och inget av det är kopplat automatiskt till hemsidan…

Eller kanske är de kopplade, men det buggar och krånglar – och är inte pålitligt. ”Senare” skjuter du fram hela tiden medan du fortsätter gå miste om företagets potential att tjäna mer. Det är läge att fria upp tid där du kan göra annat än att bråka med din hemsida. 

Varför du behöver en smidigare lösning

Konverteringar ser olika ut för olika företag. För vissa handlar det om att få fler kunder att klicka på ”Köp” i deras webbshop. För andra handlar det om att övertyga besökare att fylla i ett förfrågeformulär eller prenumerera på nyhetsbrevet.

Oavsett vilket mål du har med din webbplats är det avgörande att du gör det enkelt för dina besökare att agera. Läs mer om hur du kan uppnå detta i artikeln ”3 tips för konverteringsoptimering: Öka din webbplats omsättning med enkla steg”.

Men, en smärtfri kundupplevelse handlar inte bara om att underlätta för dina besökare. Det handlar också om att göra det enkelt för dig själv att hantera dina ordrar och följa upp på dem. Det är här en webbyrå som Decision by Heart kommer in i bilden.

Vi är specialister på att skapa sömlösa integrationer mellan alla relevanta delar av din webbplats och affärsprocess, oavsett om du driver en e-handel eller samlar in leads via formulär.

Smärtfria integrationer för ökad effektivitet

När du väljer att optimera och automatisera ditt orderflöde, kommer du snabbt att märka hur mycket enklare allting blir. Med våra hjälpmedel och expertis kan vi se till att ditt lagersaldo uppdateras i realtid och att dina kunder alltid ser korrekta priser och tillgänglighet på din webbplats.

Fraktkostnader kan beräknas direkt vid checkout, och du kan till och med få automatiserade e-postmeddelanden som informerar dina kunder om statusen på deras beställningar.

Det handlar om att göra din webbplats till en effektiv förlängning av din verksamhet. Genom att koppla samman affärssystemet, lagersaldot, fraktalternativ, och e-postkommunikation kan du frigöra tid som tidigare gick åt till manuell administration.

Istället kan du fokusera på att växa ditt företag och öka din lönsamhet.

Få dina förfrågningar serverade

Dessutom finns det smarta sätt att se till att varma leads kommer till dig, istället för att du behöver jaga dem. Ett exempel på detta är vår kund Husbilslandet, som fick en nybyggd bevakningsfunktion för besökarna. När en webbplatsbesökare är intresserad av en husbil som ännu inte finns i lager, kan de anmäla intresse för att få ett mail när den är tillgänglig. Även företagets säljare får dessa mail vid rätt tidpunkt och kan därmed kontakta en kund som de med större säkerhet vet är rätt person för husbilen.

På så vis kan Husbilslandet använda sin tid mer effektivt, och alltså lägga tiden där den sannolikt kommer ge mest utdelning. Förutom en service till kunderna, blir funktionen också en service till säljarna och företaget.

Välkommen att läsa hela Husbilslandets kundcase!

Gutenberg gör det enkelt och öppet

Om du använder WordPress och WooCommerce som din e-handelsplattform, har du turen att ha tillgång till Gutenberg, en kraftfull blockredigerare som gör det enkelt att hantera ditt webbplatsinnehåll.

Med hjälp av Gutenberg kan du enkelt redigera och uppdatera din webbplats utan att behöva låsa något bakom svåra koder eller bli beroende av dyra webbutvecklare.

Vi på Decision by Heart tror på enkelhet och öppenhet när det gäller din webbplats, och Gutenberg passar perfekt in i den filosofin.

Detta är en viktig del av att göra det enkelt att hantera dina ordrar. Genom att använda Gutenberg ger vi dig verktygen att snabbt och lätt styra över din webbplats. Du har alltid friheten att göra ändringar enkelt och behöver inte vara rädd för att bli ”gatekeepad” från ditt webbplattsbygge.

Vi är också noga med att följa upp och vara proaktiva när det finns möjligheter för förbättringar. Webbutvecklingen går alltid framåt, och vi letar alltid efter nya sätt att göra din försäljningsström mer effektiv – och trevligare att vara i.

Gör det enkelt att hantera dina ordrar och skapa nya möjligheter

I affärsvärlden är tid pengar, och genom att göra det enkelt att hantera dina ordrar kan du öka din effektivitet och lönsamhet. Med smärtfria integrationer och en användarvänlig webbplats skapar du möjligheter för tillväxt i ditt företag.

Du kan ta emot fler ordrar, samtidigt som du får tid över att utveckla din verksamhet, satsa på marknadsföring eller helt enkelt njuta av mer fritid.

Så, vad väntar du på? 

Det är dags att sluta krångla med jobbiga system som inte vill prata med varandra och istället satsa på en enklare och mer effektiv lösning. Decision by Heart är din partner som kan hjälpa dig att ta din WordPress och WooCommerce-webbplats till nästa nivå.

Boka ett möte med oss idag – så visar vi hur enkelt det kan vara att hantera dina ordrar. Och dessutom och öka ditt företags lönsamhet i farten.

Vi hjälper dig till en bättre orderprocess!