Hur skriver man bra SEO?

Läs om hur du skriver bra SEO som inte bara hjälper dina kunder att hitta dig på nätet, utan också ökar konverteringar och försäljning!

hur skriver man bra seo: SEO-specialist på webbyråns kontor i Karlstad

Skriven av:

Author Image
Decision By Heart
Webbyrå i Karlstad
Fler affärer via webben

Publicerad:

Hur skriver man bra SEO?

Har du någonsin känt dig frustrerad över att inte få tillräckligt med trafik till din webbplats, trots att du har försökt optimera den för sökmotorerna? Det kan vara mycket frustrerande att spendera tid och resurser på SEO utan att se några resultat. Att skriva bra SEO är avgörande för att optimera din webbplats för sökmotorer och öka din synlighet online.

I det här inlägget förklarar vi hur du skriver bra SEO som inte bara hjälper dina kunder att hitta dig på nätet, utan också ökar konverteringar och försäljning. Med rätt tekniker och med kärlek till dina texter kan du få fantastiska resultat och ta din webbplats till nya höjder!

Att skriva On-page SEO

On-page SEO-texter är texter som du skriver på din egen webbplats för att optimera den för sökmotorer. Detta inkluderar till exempel titlar, metabeskrivningar, rubriker och brödtext. Det är viktigt att dessa texter innehåller de rätta sökorden för att de ska ranka högt i sökmotorerna. Men, de har fler uppgifter än så.

På till exempel en landningssida till en kampanj, vill du inte bara att texten ska vara SEO-anpassad. Den ska också få dina besökare att agera. Alltså, de ska allra helst sluta läsa så snabbt som möjligt – och istället klicka på ”köp”, ”kontakta oss”, eller vad du nu har för konverteringsmål.

Att skriva SEO-artiklar och bloggar

Blogginlägg och artiklar är ett annat format där bra SEO hör hemma. Detta är vanligtvis längre texter som innehåller mer information än on-page texter. Blogginlägg kan också innehålla bilder, videor och länkar till andra relaterade artiklar på din webbplats.

Förutom att hjälpa målgruppen att hitta din webbplats ska varje mening locka till att man vill läsa nästa mening. Här har du chans att dela med dig av värdefull information om din bransch, samtidigt som du etablerar dig som kunnig i ditt område. Någon att lita på (…och handla av).

Att skriva SEO-anpassade produktbeskrivningar

Produktbeskrivningar är ett annat vanligt sätt att skriva SEO-texter. Huvudsyftet här är att få potentiella kunder att köpa en viss produkt. För att göra detta måste du kombinera rätt sökord med ett tilltalande språk som får dem att vilja klicka på ”köp”.

När allt kommer omkring handlar det inte bara om SEO – det texten bör också vara skriven på ett sätt som gör det lätt för kunden att fatta ett välgrundat beslut. Förhoppningsvis blir beslutet att handla av dig!

Sökanalysen – Förarbetet

Men hur vet du vilka sökord som du ska använda i dina SEO-texter? Det är där sökanalysen kommer in. En sökanalys är när du undersöker vilka sökord som dina potentiella kunder använder för att hitta din webbplats, samt vilka frågor och problem de har som du kan hjälpa till med.

När du har analysen på plats skapar du möjligheter att skriva innehåll som svarar på de frågor och sökord som dina kunder söker efter. Om du inte tar dig tid att göra en sökanalys och skriver om saker som ingen söker på, kommer dina SEO-texter inte att ranka i sökmotorerna. Och tiden du lagt ned, den får du inte tillbaka…

Kraften i storytelling

Nu till det roliga – storytelling! Storytelling är något av det enda som kan hålla vår uppmärksamhet så länge som under en två timmar lång film. Men hur kan storytelling användas i SEO-copywriting? Jo, när du vet vad du borde skriva kommer vi till hur du kan skriva. Genom att skapa en historia kring dina kunder och deras problem, kan du öka engagemanget från dina läsare.

Du kan använda element som problembilden, igenkänning i kundens karaktär, vad som står på spel om hen gör eller inte gör affärer med dig – och så vidare. Det viktigaste är dock – det är kunden som här hjälten i storyn, inte ditt företag.

Din roll som copywriter är att guida kunden till att lösa sina problem på egen hand! Läs mer om detta och få en steg-för-steg guide i artikeln ”skapa en landingssida med Storybrand”.

Om du inte skriver bra SEO…

Vad händer om du inte lägger ned nog med krut, efterforskning och kärlek till dina SEO-texter? Du slösar bort din tid och pengar. Om du inte skriver innehåll som svarar på de frågor som dina kunder söker efter, kommer de aldrig att hitta din webbplats.

Det är också viktigt att ha en konsekvent ton och stil i dina SEO-texter. Om dina texter är röriga eller innehåller stavfel kan det skada din trovärdighet och leda till att de få besökare som hittar till din webbplats, lämnar den illa kvickt.

Lås upp kraften i bra SEO och låt ditt företag växa

Men vad händer om du ger din skrivna SEO ordentligt med kärlek? Du kan få fantastiska resultat! Genom att skapa innehåll som svarar på de frågor som dina kunder söker efter kan du ranka högt i sökmotorerna och öka trafiken till din webbplats.

Med storytelling kan du öka engagemanget från dina läsare och öka chansen att de konverterar till kunder. Något som leder till ökad försäljning och tillväxt för ditt företag.

Det är också viktigt att komma ihåg att SEO är en långsiktig strategi. Det tar tid att ranka högt i sökmotorerna och det kräver kontinuerligt arbete för att bibehålla din ranking.

Du kan inte förvänta dig att se resultat över natten, men om du ger din SEO ordentligt med kärlek och arbetar kontinuerligt med att skapa högkvalitativt innehåll. Då kan du uppnå fantastiska resultat.

Så, sammanfattningsvis. När du skriver bra SEO är det viktigt att svara på relevanta sökfrågor, ha roligt, fånga kundens uppmärksamhet – och be dem att agera på din webbplats!

Nyfiken på mer om SEO? Läs ”SEO-innehåll: Dela kunskap med din målgrupp” härnäst!

Vill du ha fler besökare på din hemsida?