Mangolds investering: Digitalisering i rätt tid för tillväxt

Läs om hur Mangold skapat förutsättningar för sin tillväxt med digitalisering och webbutveckling – i precis rätt tid för att fortsätta växa, starkare än någonsin.

digitalisering för tillväxt: Marco på Mangold

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Mangolds investering: Digitalisering i rätt tid för tillväxt

Betydelsen av digitalisering kan inte överdrivas. Företag som inte digitaliserar sina processer i tid riskerar att bli lämnade efter av sina konkurrenter. Och om man kan lita på någon att göra en smart investering är det Mangold.

I samtal med Mangolds tekniska verksamhetsutvecklare

Mangold ger ekonomisk rådgivning till företag och individer. De hjälper entreprenörer och har 12 000 depåkunder samt stödjer 200 företag varje år. Dessutom tillhandahåller de expertis vid emissioner och andra bolagshändelser. Idag pratar vi med Marco Villaggi, teknisk verksamhetsutvecklare på Mangold.

Vad är ditt uppdrag på Mangold?

Jag sitter som teknisk verksamhetsutvecklare. Det är en bred roll, lite utveckling men kanske framförallt projektledning och management. Administrera hemsidans, depåhanteringssystemet och kundwebbens utveckling.

Manuella processer som hämmade tillväxten

När Mangolds kundbas och utbud av tjänster började växa behövde de hitta nya sätt att hantera sina interna och externa processer mer effektivt. Mangold visste att om de fortsatte med sina manuella processer skulle de så småningom stöta på betydande utmaningar som skulle påverka deras tillväxt negativt.

De tidigare manuella processerna var tidskrävande för både kunder och personal, och de gav dessutom fler tillfällen för misstag. Därför började de ta stora kliv mot digitalisering i god tid:

Att digitalisera mera har alltid funnits i bakhuvudet och har behövt komma fram mer och mer. Med vårt lilla utbud gick det bra ändå, men när vi växer växer också behovet av att digitalisera”, berättar Marco.

Steget mot smidigare kundhantering – och smidigare hantering för kunderna

Mangold fick nys om att vi på Decision By Heart är specialiserade på att utveckla webblösningar. Vi kom i kontakt och fick snabbt ett bra grundflöde för kommande projekt.

Webbplatsen skulle ha olika stödfunktioner som underlättar för kunder och personal, inklusive en ny funktion som möjliggjorde för kunder att flytta sitt innehåll från andra institutioner till Mangold.

Vi skapade också ett emissionsflöde och en kreditansökningssystem som är kopplat till Assently, vilket gjorde det möjligt för kunder att signera dokument elektroniskt. Marco ser det som en stor service till kunderna:

I och med att kunden behöver lägga mindre av sin tid på processen får ju de frigjort utrymme att göra annat istället för att sitta med en tradig emmisionsblankett, som det kan vara på andra institut. Ur den aspekten är ju det digitala flödet bra mycket bättre.

Dessutom får de ju bekräftelsen på en gång i och med att de signerar digitalt.

Satsar på digitala system för att öka säkerheten och kundförtroendet

Målet var att skapa ett mer effektivt system som skulle stödja Mangolds tillväxt och möjliggöra att fortsätta erbjuda utmärkta och säkra tjänster till sina kunder.

Trygghet och säkerhet är alltid viktigt, men det blir något extra när det handlar om finanser och känsliga uppgifter. Marco menar att de flesta idag litar mer på digitala system, och vi är benägna att hålla med i resonemanget:

I samhället har vi väl kommit till det skedet att vi litar mer på digitala system än papper som kan komma på villovägar. Att få den bekräftelsen direkt på skärmen, att nu är allt signerat, klart, och ivägskickat. Psykologiskt känns det bättre för kunden. Man har förtroende för hela den processen. 

Mangold uppskattar Decision By Hearts engagemang 

Från vår sida på Decision By Heart är det alltid roligt när Mangold är igång med nya projekt. Det är ett bra samarbete där det drivs på bra från båda håll. Marco uppskattar helhetstänket och lyhördheten:

Man är noggrann i förstudien, ser till att komma med input och lösningsförslag och är väldigt engagerad, agil och benägen att ta emot feedback under projektets gång. Och framförallt, ser till att kunden är nöjd när allt har levererats. Och är villig att ändra på saker väldigt snabbt.

För det kan ju också hända att man behöver göra mindre justeringar i efterhand, och även där har det funkat väldigt bra. 

Mangold låter inte tuffa tider bromsa utvecklingen

Tack vare smart planering slipper Mangold inse problematiken med föråldrade processer när det redan har kostat dem –  på flera nivåer i veckor, månader eller till och med år.

Genom att digitalisera i tid har Mangold sparat pengar, tid och stress, vilket har gjort det möjligt att fokusera på tillväxten och hålla planen. Detta är en av många anledningar till att Marco trivs bra på företaget:

Det är kul att Mangold väljer att satsa på de här bitarna. Många företag har haft det lite skakigt sedan corona och kriget, men Mangold pushar och driver det digitala hela tiden. Och ger oss som driver processerna möjlighet att influera och påverka.

”Jag tycker det är ett klokt beslut att köra på och inte sakta ned, som många andra kanske gjort i såna här tider. Vi fortsätter köra på och det är jättekul. Vi som jobbar här får verkligen möjlighet att driva projekten på det sätt som fungerar bäst för oss. Det lägger en grund för många bra samarbeten, såsom det mellan oss och Decision By Heart.

Digitalisering kan vara nyckeln till din tillväxt

Så vad kan andra företag lära sig av detta samarbete mellan Mangold och Decision By Heart? Svaret är enkelt: digitalisering är en viktig nyckel till tillväxt.

Genom att digitalisera sina flöden kan företag automatisera processer, spara tid och pengar och fokusera på att skapa förutsättningar för företagets framtid. Och detta är precis vad Mangold har gjort genom sitt samarbete med Decision By Heart.

Men – det har också gjorts på ett unikt sätt som passar Mangold som handen i handsken, genom anpassade processer och funktioner.

Ta ditt företag till nästa nivå – vi hjälper dig att digitalisera

Genom att Mangold kommunicerar tydligt om sina problem och sina framtidsmål, hade vi förutsättningar att ta fram lösningar som fungerar mest effektivt för just deras verksamhet och kunder.

Om du vill ta ditt företag till nästa nivå, se till att investera i digitalisering i rätt tid. Och om du behöver hjälp med att digitalisera dina flöden är du varmt välkommen att kontakta oss!

Nyfiken på mer om Mangold? Läs kundcaset om deras emissionstjänster härnäst!

Redo att skapa förutsättningar för tillväxt?