Rekrytering via webben: Bli attraktiv som arbetsgivare

Dags att underlätta för rekrytering? Här kan du läsa om vad du behöver för att vara relevant för dagens arbetssökande talanger!

Rekrytering via webben: Kandidater som sitter i väntrum

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Rekrytering via webben: Bli attraktiv som arbetsgivare

Hur gör man sina dröm-rekryteringar idag? Jo – online. Eller snarare, talangerna hittar sina nya jobb via webben. Då är det rätt viktigt vad de möts av när de kollar upp ditt företag. Det är det som kommer avgöra om en ansökan skickas in över huvud taget.

Och ser det riktigt bra ut kommer spontan-ansökningarna trilla in, och det blir bara att välja och vraka när det är dags för dig att rekrytera. Idag ska vi prata om vad som gör ditt företag till en attraktiv arbetsgivare när talangerna där ute byter jobb.

Rekrytering via webben: Employer branding

Du kanske har hört om begreppet ”Employer Branding” i sammanhang som detta. Det är i stora drag en metod för att marknadsföra ett företag som arbetsgivare mot potentiella rekryteringar. Något som hjälper arbetssökande att skapa sig en uppfattning om ett företag – och förhoppningsvis medför fler ansökningar.

Detta kan med fördel göras på flera platser, både digitalt och analogt. Men – det allra första som en arbetssökande talang kommer se är din webbplats. Se till att göra ett gott intryck!

Lätt och rätt rekrytering via din webbplats: Låt kandidaterna hitta dig

Genom att ha en välanpassad webbplats med en genomtänkt SEO-strategi för just rekrytering i din bransch, låter du inte bara arbetssökande hitta dig – utan dessutom rätt talanger i högre utsträckning.

Med förståelse för dina idealrekryters situation kan du anpassa och matcha din webbplats efter deras sökningar på Google eller andra sökmotorer.

Utan en webbplats som svarar upp mot de arbetssökande talangernas mål hittas du inte av dem – men de kan hitta din konkurrent. Läs gärna mer om vad SEO är och hur det fungerar här.

Din webbplats som effektivt rekryteringsvertyg: Navigation

För att din webbplats ska vara effektiv i rekryteringsprocessen behöver den för det första vara lättnavigerad, vad vi i branschtermer brukar kalla för bra UX-design. Kort och gott: Hittar man det man letar efter snabbt och smärtfritt?

De flesta har inte idag tålamod nog att leta sig runt på din webbplats för att hitta hur man köper en produkt – eller söker arbete.

Rekrytering är precis som försäljning en konkurrensutsatt process, så du vill inte att arbetssökande ska lämna din webbplats utan att söka på grund av att den var svår att navigera.

Och vad är det för typ av person du söker. Kanske är det någon som troligen är på språng? Då blir det extra viktigt att din webb är responsiv (fungerar bra) för mobil användning. Se till att din webbplats är användarvänlig och attraktiv för dina potentiella rekryter!

Tilläggstjänster och anpassade funktioner

På WordPress som webbplattform finns ett antal tilläggstjänster (plugins) som hjälper till i rekrytering. Ofta genom att automatisera delar av processen eller att samla all information du behöver på ett snyggt och tillgängligt sätt. Något som underlättar din arbetsdag som rekryterare.

Funktioner som enkel hantering av platsannonser och anpassade formulär minskar omfånget av det egna arbetet – samtidigt som de bidrar till att talangerna hittar till din webbplats.

Några exempel kan vara Recruitment WP, eller WP Job Manager. Men självklart kan en kompetent byrå också bygga dessa funktioner så att de passar sömlöst in i din övriga verksamhet.

Ta företagskulturen online – så att fler kan ta del av den

Din webbplats är ditt skyltfönster mot din idealrekrytering. Så se till att den återspeglar din företagskultur och den arbetsmiljö du erbjuder. På så sätt kan du locka till dig likasinnade personer som passar in i ditt företags ethos, men också personer som söker en viss typ av arbetsmiljö eller en viss uppsättning värderingar.

Det här kan du göra på flera talande sätt, såsom webbdesign, text- och bildinnehållet. Se bara till att undvika floskler och klichéer som ”Vi är en familj” eller ”Vi älskar det vi gör” – eller ”Vi söker en ambitiös lagspelare”. Fundera på hur du kan få fram känslan av företagskulturen med era egna ord, bilder, färger och kanske till och med videos.

Behåll dina anställda – ge dem något att stå för

Förhoppningsvis har du en bra arbetskultur som dina anställda kan känna sig stolta över på daglig basis. Genom att skapa en rekryteringsvänlig webbplats som lockar likasinnade personer ger du också dina nuvarande anställda något att stå för.

Då blir det lättare att behålla talanger i företaget samtidigt som sannolikheten ökar för att de pratar om ditt företag med sitt nätverk – och kan bidra till rekryteringsprocessen.

Behöver du hjälp att rekrytera via webben?

Din webbplats är ditt mest kraftfulla rekryteringsverktyg. Genom att se till att den är lätt att navigera på, visar upp aktuella tjänster och spegla din företagskultur kan du locka till dig de talanger du behöver för att lyckas.

Kom ihåg – om din webbplats inte är användarvänlig eller attraktiv för arbetssökande kommer de att hitta din konkurrent i stället. Behöver du hjälp att åstadkomma en rekryteringsvänlig webbplats? Inga problem, vi löser det tillsammans!

Vi hjälper dig till en användarvänlig webbplats.