Vad kan jag göra för att öka försäljningen på webben?

Vill du öka försäljningen på webben? Idag går vi igenom 5 saker du behöver anlita proffs för, och 5 saker du kan göra själv.

öka försäljningen på webben: medarbetare på wordpress-webbyråns kontor i karlstad

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Vad kan jag göra för att öka försäljningen på webben?

Det är helt normalt att du känner dig frustrerad över den låga försäljningen på din webbplats. Det kan kännas som att du försöker allt, men ingenting fungerar. Men lugn, det finns både saker du kan göra själv – och hjälp att få!

En professionell webbyrå kan hjälpa dig att öka försäljningen på din webbplats genom mycket mer än konverteringsoptimering. Idag går vi igenom 5 saker du behöver anlita proffs för, och 5 saker du kan göra själv.

Är du verkligen redo för konverteringsoptimering?

När man pratar om att sälja mer på webben brukar man höra ”konverteringsoptimering”. Det är det jobb som optimerar processen när besökare kommer till din webbplats vill du att de ska utföra en viss handling, till exempel att köpa en produkt eller anmäla sig till din e-postlista.

Men – det finns också fler, mer grundläggande saker som kan stå i vägen för försäljningen på din webbplats. Vissa saker kan du göra på egen hand, och för andra saker är det högst nödvändigt att anlita proffs.

5 saker en webbyrå kan göra för att öka försäljningen på webben

Här är fem saker som en webbyrå kan göra för att hjälpa dig hålla din webbplats i gott skick – och sälja mer:

  • Skräddarsydda webblösningar: En webbyrå kan skapa en skräddarsydd webblösning för din verksamhet, baserat på dina specifika behov och mål. De kan ge dig den rätta blandningen av design, funktionalitet och användarupplevelse som kommer att locka dina kunder och öka försäljningen på din webbplats.
  • SEO-optimering och Google Ads: En webbyrå kan hjälpa dig att optimera din webbplats för sökmotorer, så att din webbplats hamnar högre upp på sökresultatsidorna när någon söker efter dina produkter eller tjänster. Detta ökar synligheten och ökar möjligheten att din webbplats besöks och genererar fler leads och försäljning.
  • Kvalitetsinnehåll: En webbyrå kan hjälpa dig att skapa högkvalitativt innehåll som är relevant för dina besökare. Detta inkluderar allt från text, bilder och videor till blogginlägg, produktbeskrivningar och sociala medieinlägg. Högkvalitativt innehåll kan hjälpa dig att bygga förtroende med dina kunder och öka konverteringarna på din webbplats.
  • E-handelslösningar: En webbyrå kanse till att alla integreringar till din e-handelsplattform är uppsatta korrekt mot på din webbplats. Med en välfungerande e-handel gör du det enkelt för kunderna att köpa dina produkter eller tjänster online. Detta kan öka försäljningen och öppna upp för nya kundsegment.
  • Underhåll och säkerhet: En webbyrå kan hjälpa dig att hålla din webbplats i gott skick genom att tillhandahålla regelbunden underhåll och säkerhetsuppdateringar. Detta inkluderar allt från uppdatering av programvaror och hårdvara till säkerhetskopieringar och hantering av säkerhetscertifikat. Detta kan hjälpa till att skydda din webbplats mot skadlig kod och dataintrång, samtidigt som det ger en problemfri användarupplevelse för dina besökare.

Arbeta utifrån rätt förutsättningar

Sammantaget kan en webbyrå hjälpa dig att ta din webbplats till nästa nivå och öka försäljningen på ett dramatiskt sätt. Genom att nyttja deras expertis och erfarenhet, kan du skapa förutsättningarna som behövs för att förbättra din webbplats prestanda och användarupplevelse. Vilket i sin tur kommer att öka försäljningen och förbättra ditt företags framgång.

5 saker du kan göra själv för att öka försäljningen på webben

Men vad kan du göra själv för att öka konverteringsgraden på din webbplats? Här är några enkla tips:

  • Använda tydliga och lockande rubriker: Dina rubriker ska tydligt kommunicera vad du erbjuder och varför besökaren borde bry sig. Använd lockande ord och skapa en känsla av brådskande.
  • Dela med dig av nöjda kunders upplevelser: Visa upp recensioner och betyg från tidigare kunder för att skapa förtroende för ditt varumärke.
  • Erbjud en tydlig call-to-action: Det ska vara tydligt för besökaren vad de förväntas göra. Använd en tydlig och synlig knapp med en lockande text.
  • Erbjud en tydlig transitional call-to-action: En förstagångsbesökare är inte alltid benägen att handla av dig direkt. Vad kan du erbjuda dem så länge, som bygger relationen? Kanske några blogginlägg, en PDF med värdefull information, eller en underhållande video?
  • Skapa enkelhet: Se till att din webbplats är enkel att navigera och att det är tydligt vad besökaren kan förvänta sig att hitta på varje sida. Och försök att ta på dig kundens blick, du är själv för nära din egen webbplats.

The curse of knowledge: Du behöver nya ögon på din försäljning online

Vissa saker bör du lämna till en webbyrå för att de är komplicerade. Ibland är det för att om det går fel, går det väldigt fel och det är därför säkrast att inte prova själv. Men, på många plan handlar det också om att du är för nära din egen produkt.

Det är jättesvårt att se hur du behöver beskriva nyttan med dina produkter när du hanterar dem varje dag. Du har så mycket kunskap som en förstagångskund inte har, och det är alltför vanligt att man råkar prata över kundens huvud. Eller att man beskriver saker som kunden faktiskt inte bryr sig om.

Det klassiska exemplet är väl det med borren. Kunden bryr sig inte (ofta) om väldigt nischade detaljer, eller på vilket sätt den fungerar. För de är inte ute efter att köpa en borr – de är ute efter ett hål i väggen. Och det är där du måste fokusera. Och, det är det som är så svårt att göra utan att ta hjälp av några nya ögon.

Är du redo att öka försäljningen?

Att öka försäljningen på webben kan kännas överväldigande, men genom att anlita en professionell webbyrå och vidta några enkla konverteringsoptimerande åtgärder själv kan du se din försäljning öka på ett dramatiskt sätt.

Tänk dig att se din webbplats generera mer försäljning och att känna dig mer självsäker i ditt varumärke. Så vad väntar du på? Ta första steget idag och öka försäljningen på din webbplats.

Nyfiken på mer om konverteringsoptimering? Läs ”Räkna ut din konverteringsgrad: Därför är det nödvändigt och så gör du” härnäst!

Nyfiken på vad som kan öka försäljningen på just din webb?