3 sätt anpassning i WooCommerce kan öka din försäljning

Vi ett stort intresse för anpassning i WooCommerce och WordPress av ett antal anledningar – varav många är direkt kopplade till våra kunders lönsamhet.

3 sätt anpassning i WooCommerce kan öka din försäljning: Medarbetare på wordpress-webbyråns kontor i Karlstad

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

En generisk upplevelse som missar “det lilla extra”

När din WooCommerce-webbplats inte är anpassad tillräckligt kan det leda till en rad problem. Det kan vara svårt att sticka ut i den konkurrensutsatta e-handelsvärlden. Du riskerar att tappa potentiella kunder till mer användarvänliga och attraktiva webbplatser.

Dessutom kan en dåligt anpassad webbplats resultera i en långsam och ineffektiv användarupplevelse, vilket kan avskräcka besökare och få dem att överge sina kundvagnar. Dessa problem kan ha en direkt inverkan på din försäljning och rykte.

Anpassningsmöjligheterna i WooCommerce

På Decision By Heart har vi ett stort intresse för anpassning, särskilt i WooCommerce av ett antal anledningar.

  • Open source-frihet: WooCommerce bygger på open source-principen, vilket ger dig friheten att anpassa din webbplats enligt dina behov. Med tillgång till källkoden kan du skräddarsy varje aspekt av din e-handelswebbplats, utan att vara bunden till färdiga tillägg eller mallar.
  • Anpassade lösningar: Istället för att förlita sig på tredjepartstillägg kan du bygga skräddarsydda lösningar som passar din verksamhet perfekt. Det innebär att du har full kontroll över din webbplatsens funktionalitet och kan skapa exakt de funktioner du behöver, utan onödig bloatware.
  • Fullständig kreativ frihet: WooCommerce ger dig möjlighet att uttrycka din kreativitet fullt ut. Skapa unika designelement och funktionalitet som verkligen representerar ditt varumärke och dina produkter. Oavsett om det handlar om avancerade produktkonfiguratorer, specialanpassade betalningsalternativ eller något annat, är möjligheterna obegränsade.

En webbyrå som jobbar exklusivt med WordPress och WooCommerce 

Det är alltså inte så konstigt att vi på Decision By Heart snöat in på WordPress och WooCommerce. Det är just den totala kontrollen och anpassningsmöjligheterna som väckte intresset för yrket i flera av våra webbutvecklare.

Som Albin, han ville förstå vad som hände bakom kulisserna på en webbplats och hur man kan göra exakt som man vill:

”Jag ville lära mig mer om vad som händer bakom en webbplats för att kunna göra exakt som jag ville. Idag har det utvecklats till något större, webbutveckling och förståelse för UX-design är viktigt för i stort sett alla branscher idag. Det handlar om problemlösning och att lösa användarproblem,” säger Albin i artikeln ”Albins bästa tips för UX-design som säljer”.

På samma sätt var det för Veronica, som fick upp ögonen för webbutveckling när hon insåg möjligheterna att skapa och forma en webbplats precis enligt sin vision:

”Det här var ju häftigt, nu kan jag ju verkligen påverka och få det precis som jag vill, kände jag. Och sen började jag plugga lite CSS, Javascript och lite HTML vid sidan om, så jag kunde hålla på med min hemsida. Så det var där det började,” säger Veronica i sin välkomstintervju till oss på Decision By Heart: ”Välkommen Veronica – Vår nya webbutvecklare som är kodad för kreativa lösningar.”

Här är tre sätt att använda anpassning i WooCommerce för att öka din försäljning:

  • Varumärkesanpassning på rätt sätt: Ge din webbplats en unik prägel som speglar ditt varumärke. Det handlar inte bara om att lägga till ditt logotyp eller färgschema. Anpassa hela kundupplevelsen så att den förkroppsligar din företagsidentitet. Detta skapar en starkare koppling mellan ditt varumärke och dina kunder.
  • Skräddarsydda integreringar till andra system: Genom att integrera din WooCommerce-webbplats med andra relevanta system kan du både förbättra kundupplevelsen och optimera din interna process. Skapa smidiga länkar mellan din webbplats och ditt lagerhanteringssystem, CRM eller andra företagsverktyg. Detta minskar den manuella arbetsbelastningen och ger dig bättre kontroll över dina processer.
  • Unika byggen som ger extra funktioner: Med anpassning kan du skapa unika byggen och funktioner som särskiljer din webbplats från konkurrenterna. Om du har en specifik idé om hur din webbplats ska fungera, kan våra utvecklare göra den verklighet. Det kan vara allt från avancerade produktfilter till interaktiva verktyg som hjälper kunderna att hitta rätt produkter snabbare.

Det du kan drömma kan vi bygga

Hur skulle total anpassning i WooCommerce se ut för dig? Boka ett möte för att diskutera dina behov och visioner! Anpassning är alltså en viktig nyckel till att ta din WooCommerce-webbplats till nästa nivå och öka din försäljning.

Låt oss hjälpa dig att skapa en webbplats som inte bara ser bra ut – utan också fungerar exakt som du vill.

Nyfiken på mer om WooCommerce? Läs ”Fem vanliga WooCommerce-misstag och hur man undviker dem” härnäst!

Din verksamhet är unik, och kräver unika lösningar.