Förlorar du kunder på grund av en föråldrad webbplats?

En föråldrad och ineffektiv webbplats kan avskräcka potentiella kunder och påverka ditt företags resultat negativt.

Webbutvecklare på WordPress-webbyråns kontor i Karlstad

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

En föråldrad webbplats som skrämmer bort kunder

Det första intrycket är avgörande, och för nästintill alla företag är webbplatsen det första intrycket som potentiella kunder får. Samtidigt som det är det kontinuerliga intrycket som gamla kunder fortsätter att få. 

En föråldrad webbplats kan ge en bild av ett företag som inte hänger med i tiden och som inte längre representerar företaget väl. Dessutom kan en långsam, svårnavigerad och oattraktiv webbplats leda till högre avvisningsfrekvens, lägre konverteringar – och en allmänt dålig image.

Att inse att din webbplats kanske inte lever upp till förväntningarna kan vara frustrerande och stressande. Du investerar tid och pengar i marknadsföring, men resultaten uteblir. 

Många företag har gått igenom samma utmaningar. Det kan vara svårt att förstå vad som är fel och hur man löser det. Som experter inom webbutveckling, webbdesign och konverteringsoptimering (CRO) har vi hjälpt många företag att övervinna dessa hinder och skapa framgångsrika digitala plattformar som engagerar och konverterar besökare till kunder.

Steg för att förnya din webbplats och öka konverteringarna

Att lösa problemet med en föråldrad webbplats och börja attrahera fler kunder kommer se olika ut för olika företag, men det finns några generella riktlinjer som kommer vara gemensamma för alla som skapat en effektiv och snygg webbplats som genererar fler affärer. 

1. Modern webbutveckling

En modern webbplats kräver en solid teknisk grund. Genom att använda aktuella och hållbara ramverk som WordPress och Gutenberg-block kan du få en flexibel och lättskött plattform. Det är viktigt att säkerställa att webbplatsen är responsiv och anpassar sig till alla enheter, från datorer till mobiler.

Något som är minst lika viktigt är att webbplatsen byggs på ett sätt som ger ditt företag optimala förutsättningar att ta nödvändiga steg framåt. Med webbutveckling i WordPress kan du få specialbyggda funktioner och integrationer som fungerar sömlöst för att stödja sälj, marknadsföring och administration.

Det är just här många företag upplever den största skillnaden och verkliga affärsnyttan, när det görs på ett genomtänk sätt.

2. Attraktiv och funktionell webbdesign

Designen på din webbplats spelar en stor roll för hur besökare uppfattar ditt företag. En fräsch, modern design som återspeglar ditt varumärke och gör det enkelt för besökare att hitta information är avgörande. 

UX-design (User Experience) är en viktig komponent här. Som Albin, en av våra webbdesigners, uttrycker det: ”UX är i mångt och mycket problemlösning. Kunden kommer till dig och använder en tjänst för att de vill lösa ett problem, vad det än är. Men om man får dem att känna att de har kontroll och att de förstår vad som händer, då får de en bra upplevelse.”

Läs mer om UX-design i “Albins bästa tips för UX-design som säljer”.

3. Konverteringsoptimering (CRO)

Det räcker inte bara med att ha en snygg webbplats; den måste också vara optimerad för att konvertera besökare till kunder. Detta innebär att ha tydliga och engagerande call-to-actions, enkel och intuitiv navigering, och att erbjuda en smidig användarupplevelse. A/B-testning och analys av användarbeteenden kan hjälpa till att kontinuerligt förbättra konverteringsfrekvensen.

AjaBajaCancers webb går från hinder till hjälp

Ett bra exempel på hur en uppdaterad webbplats kan göra skillnad är vårt arbete med AjaBajaCancer. Deras gamla webbplats behövde bli enklare att navigera för besökare och hantera för administratörerna. Den var också långsam, vilket gjorde att färre bidrag kom in och ansökningar till aktiviteter blev svårare. 

Den nya webbplatsen förenklar för AjaBajaCancer att få in donationer och att hantera sin webbshop. Den snabba och användarvänliga plattformen gör att cancerdrabbade familjer enkelt nu kan hitta och ansöka till aktiviteter samt finna viktig information om organisationen. Dessutom sparar administratörerna tid på uppdateringar och kan nu fokusera mer på andra viktiga delar av verksamheten.

Ellinor Stattin, Grundare, styrelseordförande och verksamhetsledare, säger: ”Decision by Heart förstod våra utmaningar och bidrog med ett engagerat team som levererade en snygg och användarvänlig hemsida inom en knapp tidsram. Vi är mycket nöjda med processen och resultatet.”

Läs hela kundcaset om Ajabajacancer.

Ta kontroll över företagets tillväxtresa

En föråldrad webbplats kan kosta dig kunder och intäkter, men det finns lösningar. Genom att modernisera din webbplats och optimera den för konverteringar kan du vända trenden och börja se resultat.

Om du fortsätter att låta din webbplats föråldras riskerar du att fortsätta förlora kunder till konkurrenter med mer moderna och användarvänliga plattformar. Din online-närvaro blir ett hinder istället för en tillgång, och dina marknadsföringsinsatser ger inte den avkastning du behöver.

Ta kontroll över din webbplats och säkerställ att den arbetar för dig, inte mot dig. Kontakta oss idag för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att modernisera din webbplats och optimera den för just din verksamhet. 

Redo för fler affärer vi webben i höst?