Gör det enkelt att handla av dig

Idag visar vi exempel på lyckade processer för fler affärer via webben. När det är enkelt att handla av dig, kommer fler att välja dig framför konkurrenterna.

Gör det enkelt att handla av dig: Webbutvecklare på wordpress-webbyråns kontor i Karlstad

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Det är lätt att göra det svårt för sig

Många med dig vill ha fler affärer via webben. Svaret på hur du kan uppnå detta är både lättare och svårare än man kan tro: Du behöver göra det enkelt att handla av dig. Och det är så lätt att krångla till det.

Idag går vi igenom vanliga hinder som står i vägen för just det – och visar exempel på lyckade processer för fler affärer via webben. Så att du kan bli en av de som gör det enkelt att handla av dig.

Vanliga problem som bromsar din tillväxt

Låt oss börja med problemet. För många företag, stora som små, är utmaningen att förenkla och optimera online-handelsprocessen.

Kunderna vill ha en smidig och snabb upplevelse när de interagerar med ditt företag online. Men om processen blir för lång och komplicerad riskerar du att förlora affärsmöjligheter. 

Ett annat vanligt problem är för mycket information. Tro det eller ej – men mer information är inte alltid bra. Allt som oftast behövs betydligt mindre text och annat innehåll på din webbplats än du tror. 

Här handlar det om att bara erbjuda den information som på riktigt är relevant i målgruppens köpresa. Allt annat är bara i vägen och får kunden att backa. Man orkar inte.

Kom ihåg – när vi är inne på en webbplats för att shoppa eller skicka in en förfrågan läser vi sällan. Vi scannar snabbt med blicken. För att det är enkelt.

Föråldrade metoder

Ett till, inte så ovanligt problem, är att man inte ännu digitaliserat (eller optimerat digitaliseringen av) kundens köpupplevelse. Detta är ett enkelt sätt att göra det krångligt att handla av dig. Något som gör att de flesta kommer att avstå. De kommer handla av någon annan, där det är enkelt. 

Detta var bara några exempel på vad som kan göra att försäljningen stagnerar. Läs gärna “5 vanliga misstag som hindrar din webbplats från att konvertera” för fler insikter!

Smidiga onlinelösningar som förenklar för alla

Mangold Emissioner stod inför en utmaning för ett tag sedan. De behövde förenkla sina administrationsprocesser för emissioner. De vände sig till oss på Decision By Heart för att hjälpa dem att både digitalisera och förenkla processen.

Resultatet blev en pedagogisk webbplattform där kunder enkelt kan hitta och ta till sig information om emissioner, fylla i formulär och signera direkt online. Detta ledde till en betydligt smidigare och snabbare process för både Mangold själva – och deras kunder.

I och med att kunden behöver lägga mindre av sin tid på processen får ju de frigjort utrymme att göra annat istället för att sitta med en tradig emmisionsblankett, som det kan vara på andra institut. Ur den aspekten är ju det digitala flödet bra mycket bättre. Dessutom får de ju bekräftelsen på en gång i och med att de signerar digitalt.” – Marco Villaggi, Technical Business Developer, IT hos Mangold.

Tack vare bland annat detta kan Mangold idag göra fler affärer via webben. Både för att deras interna hantering av ordrarna går snabbare – och för att det är enkelt för målgruppen att handla av dem. Det var ett nödvändigt steg för företaget att ta för att kunna fortsätta sin tillväxtresa. 

Läs gärna mer om deras digitala resa och vad den innebär i artikeln: ”Mangolds smarta investering: Digitalisering i rätt tid för tillväxt.

Effektivitet, nöjda kunder och ny konkurrenskraft

Genom att göra det enkelt att handla av dig online kan du alltså öka företagets effektivitet i stort. Digitalisering av processer sparar tid och resurser och minskar behovet av manuellt arbete. Dessutom ökar säkerheten och du kan erbjuda bättre service till dina kunder.

Genom att investera i digitalisering visar du att du är i framkant inom din bransch. Du blir mer konkurrenskraftig och attraktiv för kunder som letar efter smidiga och bekväma online-affärer (alltså de allra flesta av oss).

Gör det enkelt att handla av dig nu!

Slutligen, kom ihåg att i den digitala världen är användarvänlighet nyckeln till framgång. Gör det enkelt för dina kunder att göra affärer med dig online, och du kommer att se ökade intäkter och nöjda kunder.

Följ i Mangold Emissioners fotspår och investera i digitalisering och smidiga online-lösningar. Vi på Decision By Heart är dessutom här för att hjälpa dig göra det på ditt sätt. Boka ett möte, så kommer vi igång!

Är du redo för bättre konvertering på din webbplats?