Uppdateringar i vår kodbas som gynnar dig

Idag berättar webbutvecklarna Niklas och Johan om uppdateringar i vår kodbas, och hur de kan hjälpa våra kunder att få fler affärer via webben.

Idag berättar webbutvecklarna Niklas och Johan om uppdateringar i vår kodbas, och hur de kan hjälpa våra kunder att få fler affärer via webben.

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Vad är en kodbas?

En kodbas fungerar som en grund eller ett ramverk av kod som gör det möjligt att bygga och utveckla nya funktioner smidigt och effektivt, utan att behöva börja om från början varje gång ett nytt projekt startas. Utvecklarna beskriver det som ett resultat av många års lärdomar och samarbete. Att arbeta med den här metoden är inte helt självklart, och att hålla den under såpass nära uppsyn kontinuerligt är ganska unikt. 

I en tidigare artikel fick vi en målande bild, som visar hur kodbasen och arbetet med den gör kundprojekten mer effektiva – men öppnar samtidigt upp för möjligheter som kanske missats annars.

“Att jobba i vår kodbas känns som för våra webbutvecklare som att gå runt i ett hus som de själva både ritat och byggt. Därför sitter de inne på all information och känner till alla vägar till nya möjligheter. Varje regel, varje skruv, kan de utan och innan. Något som ger dig som kund en tjuvstart till funktioner som kan ge dig extra tid – och fler affärer via webben.”

Klicka dig gärna in och läs hela artikeln “5 fördelar med vår kodbas – som hjälper ditt företag” för att få en grundlig förståelse för vårt arbetssätt och hur det gynnar dig!

“Ibland behöver man investera tid för att spara tid”

Detaljer i vår kodbas slipas på kontinuerligt. Men, några nya idéer för effektivare hantering av koden har dykt upp över tid i interna möten webbutvecklarna emellan. Idéer och förändringar som tog en bättre stund att göra.

Det var helt enkelt dags stanna upp och investera en större bit tid. Tid för större förändringar som skapar ultimata förutsättningar för våra kunders projektflöden och webbplatser. Resultatet innefattar bland annat minskande av onödig komplexitet och smidigare hantering av anrop och registreringar. 

Dessutom har en tydligare struktur och en standardiserad kodstandard gjort det enklare för utvecklare att samarbeta och förstå kodbasen. Något som i sin tur har förkortat onboardingtiden för nya teammedlemmar och förenklat överföringen mellan olika projekt.

Johan tillägger: “Sen så skulle jag också vilja lägga till det här med att vi har justerat en kodstandard, alltså hur koden ser ut. Att ha en standardiserad gemensam kodstandard gör det också att det är lättare att samarbeta mellan olika instanser.'”

Snabbare, säkrare och smidigare

Utöver tidigare nämnt har även tekniska förbättringarna gjorts för att öka prestanda, säkerhet och användarvänlighet. Niklas berättar om implementeringen av en ny linter. Det är ett verktyg för kodgranskning, som nu tillåter oss att upptäcka både potentiella säkerhetsrisker och optimeringsmöjligheter redan under kodskrivningsprocessen.

“Det funkar lite som ett grammatikverktyg för kod. Så den hjälper oss att kunna upptäcka potentiella säkerhetsrisker och saker som har optimeringspotential redan samtidigt som vi skriver den.”, förklarar Niklas.

Under förbättringsarbetet fokuserade han också på hastighetsförbättringar i kodbasen och identifierade flaskhalsar och hinder som hindrade prestandan. Genom att effektivt åtgärda dessa problem har vi lyckats öka hastigheten och optimera sidhämtningen. Detta har resulterat i en märkbar förbättring av användarupplevelsen.

Fördelar, möjligheter och besparingar för dig

De tekniska förbättringarna i vår kodbas översätts direkt till fördelar för våra kunder. En ökad prestanda och säkerhet för din webbplats leder till en bättre användarupplevelse och en mer genomtänkt, effektiv lösning för oss.

Dessutom för dig som vår kund – och för dina kunder. Utöver detta kommer enklare hantering och snabbare utvecklingstid att fortsätta öppna dörrar för nya upptäckter. Fler möjligheter och extra unika anpassningar för ditt företag. 

Vår kodbas är alltså inte statisk; den är ständigt under utveckling och förbättring. Vi fortsätter att ha regelbundna diskussioner under våra DevHours och DevDays. Allt för att identifiera nya möjligheter till förbättring och integration av bästa praxis.

När kodbasen hålls levande och relevant kan du som kund till Decision By Heart fortsätta förvänta dig högkvalitativa digitala lösningar. 

Nyfiken på mer om oss? Läs “Träffa vår SEO-specialist – En intervju med Ulrika Winge” härnäst!

Ta del av idéerna, tankarna och fördelarna med vår utvecklade kodbas.