Så kan du optimera WooCommerce för ökad försäljning

Vill du att din e-handel ska bli det självklara valet i branschen? Idag går vi igenom tre saker som du kan göra själv för att optimera WooCommerce för ökad försäljning!

Optimera WooCommerce för ökad försäljning: Webbutvecklare på WOrdPress-webbyråns kontor i Karlstad

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

SEO – Synliggör din e-handel i WooCommerce för målgruppen

Inget kan öka din försäljning om potentiella kunder inte hittar dig. Därför är det av högsta vikt att investera tid och resurser i sökmotoroptimering (SEO) för din WooCommerce e-handel. Följande är några detaljerade steg du kan ta.

Kontrollera hastigheten

Hastigheten är en av de omedelbara avgörande faktorerna för om en användare vill besöka din e-handel eller inte. Det digitala tålamodet är nästintill obefintligt. Google och andra sökmotorer vill leverera förstklassiga upplevelser till sina kunder – därför kommer de belöna användarvänlighet med synlighet.

Besökare stannar sällan på en långsamt laddande sida. Använd verktyg som Pagespeed Insight för att inte bara identifiera utan också lösa problem med långsam laddning.

Ibland är lösningen så enkel som att optimera bildstorlekar eller komprimera filer. Med bättre hastighet är du på god väg att optimera WooCommerce för ökad försäljning.

Metatitlar, metabeskrivningar och alt-texter

Fyll i dina metatitlar och metabeskrivningar för att öka synligheten på sökmotorresultatsidor. Dessa är de små textsnuttarna som dyker upp på Googles sökresultatsida.

Se till att de är både fångade och deskriptiva, så ökar du sannolikheten att din målgrupp både klickar sig in och stannar på din e-handel för att se sig omkring.  

Men hur skriver man bra metatitlar och metabeskrivningar? Läs vårt bloggartikel “Vad är metabeskrivning?”, som innehåller både en definition och en guide för hur man gör metabeskrivningar som syns och säljer. 

Förutom metatitlar och beskrivningar, se också till att alt-texter finns för bilderna på din e-handel. Se dessutom till att alt-texterna för dina bilder inte bara finns där utan också effektivt beskriver innehållet för att öka tillgängligheten för synskadade.

Det är hyfsat vanligt att man skriver sina sökord där för att man tror att det kommer hjälpa. Men sanningen är att det bara kommer att hjälpa om det uppfyller alt-textens syfte: Alltså att beskriva vad bilden föreställer.

När det gäller produkter och produktbilder, brukar det av naturliga skäl gå ganska bra hand i hand!

Tillgänglighet på webben

När du inkluderar korrekta alt-texter gör du din e-handel tillgänglig för fler. Detta är något som många av oss, samt sökmotorer som Google, gillar och belönar. Därför är det också något som är viktigt när du ska optimera WooCommerce för ökad försäljning. 

Något annat du kan göra för tillgänglighet på webben är till exempel att ha textning på videos. Nyfiken på mer om tillgänglighet på webben och WCAG? Läs gärna intervjun med vår Web Accesibility Specialist Cas: ”Det här behöver du veta om tillgänglighet på webben innan 2025”.

Copywriting – Sälj fördelarna, inte bara egenskaperna

En av de vanligaste misstagen är att i texten fokusera för mycket på produkternas egenskaper istället för de fördelar de ger.

Använd en beprövad formel: problem – produkt – resultat i dina produktbeskrivningar, produktkategoribeskrivningar med mera. Var tydlig och beskriv hur dina produkter löser kundens problem och vilken känsla de ger. 

Läs gärna vår mer djupgående artikel om hur du bygger en hemsida med StoryBrand för att få ännu mer insikter om konverteringsoptimering via copywriting.

De sju områden som beskrivs i bloggartikeln Bygg en hemsida som konverterar med StoryBrand”, är de enda du behöver bry dig om framöver när det gäller text som konverterar. Ta en titt på dina texter, och reflektera över huruvida de passar in i formeln. 

Verktyg för användarnas beteende – Förstå och anpassa

Att förstå och anpassa din e-handel i WooCommerce efter dina besökares beteende är avgörande för att du ska kunna lägga din kraft på rätt saker. Använd verktyg som Google Search Console och Hotjar för att få värdefulla insikter.

Google Search Console

Få insikter om sökbeteenden och få tips direkt med den nya funktionen Search Console Insights. Det ger dig möjlighet att förbättra din synlighet på webben och fokusera på relevanta sökord. Så att du kan lägga din energi på relevanta ställen och plocka lågt hängande frukt.

Heatmaps och screen recordings

Använd verktyg som Hotjar för att skapa heatmaps och inspelningar av hur användare interagerar med din sida. Identifiera var det finns förvirring, var besökare fastnar, och vilken text som fångar deras uppmärksamhet.

Dessa insikter kan vara guld värda för att göra nödvändiga förbättringar och skapa en prioriteringsordning för dina åtgärder.

Vill du sälja mer via WooCommerce?

Hos Decision By Heart i Karlstad är vi medvetna om de utmaningar och möjligheter som kommer med att driva en WooCommerce e-handel.

Med ökad synlighet, engagerande copy, förståelse för dina besökares beteenden, kan du optimera WooCommerce för ökad försäljning.

Är du nyfiken på vilka försäljningsmål du skulle kunna nå? Varmt välkommen att boka ett möte, så kikar vi på din e-handel i WooCommerce!

Vi hjälper dig gärna till fler affärer via webben.