Trött på en långsam och ineffektiv webbplats?

Har du en långsam och ineffektiv webbplats? Då är det dags att åtgärda den. En föråldrad webbplats kan påverka din verksamhet mer än du tror.

Långsam och ineffektiv webbplats: SEO-specialist och webbdesigner på wordpress-webbyråns kontor i Karlstad

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

En långsam webbplats kostar dig kunder

Tänk dig detta scenario: du har investerat tid och pengar i din webbplats, men besökarna lämnar sidan innan den ens hinner ladda klart. Säljsamtalen uteblir och marknadschefer och säljchefer gnuggar sina huvuden i förtvivlan. Du undrar vad som gick fel.

Är det inte märkligt hur en teknisk plattform kan påverka hela ditt affärsflöde? Varje gång du ser en konkurrent med en snabb och snygg webbplats känns det som ett slag i magen. Maktlösheten sprider sig – du vet att något måste göras, men var börjar man?

Få din webbplats att arbeta för dig

Otaliga företag har befunnit sig i precis samma situation. Många har upplevt huvudvärk över sina långsamma och ineffektiva webbplatser och sökt hjälp för att vända trenden. Genom expertis inom webbutveckling och ett starkt fokus på långsiktig support och underhåll har frustrerade företagare förvandlats till nöjda kunder med snabba och effektiva webbplatser som genererar fler affärer.

Din väg till en snabb och effektiv webbplats

Del 1: Ta itu med långsamheten

För att förbättra webbplatsens hastighet är det viktigt att identifiera och åtgärda de vanligaste orsakerna till långsamhet. Här är några steg att följa:

Identifiera problemen

Börja med en grundlig analys av din nuvarande webbplats för att identifiera flaskhalsar och föråldrade tekniker. Vanliga bovar inkluderar:

  • För många plugins: I artikeln 5 fördelar med vår kodbas – som hjälper ditt företag, berättar vår webbutvecklare Johan: “Ju fler plugins du har, desto större risk är det att sajten är långsam eller blir hackad. För att det finns fler tredjepartsutvecklare som kanske inte har skött sig till 100%. Så genom att slippa det tar man tillbaka kontrollen.”
  • Föråldrad kod: Gammal och ineffektiv kod kan sakta ner webbplatsen avsevärt.
  • Ooptimerade bilder och filer: Stora bilder och tunga filer kan påverka laddningstiderna negativt. Läs mer om detta i artikeln optimera bilder i WooCommerce för snabbare laddningstider.

Del 2: Gör webbplatsen effektiv

En snabb webbplats är bara halva lösningen. För att verkligen maximera din webbplats potential måste den också vara effektiv och användarvänlig. Här är några viktiga aspekter att fokusera på:

Identifiera ineffektivitet

Återigen, en grundlig analys av webbplatsens struktur och innehåll är nödvändig för att identifiera ineffektivitet. Vanliga problem är att webbplatsen inte är ordentligt integrerad med den övriga verksamheten kan skapa flaskhalsar och ineffektivitet. Många exempel på hur detta kan bli en game-changer hittar du bland våra kundcase

Fokusera på användarupplevelsen

  • Användarvänlig navigation: Gör det enkelt för besökare att hitta vad de söker.
  • Skifta fokus i innehållet: I artikeln webbdesigntrender 2024 berättar webbutvecklare och webbdesigner Albin om vanliga misstag bland ineffektiva webbplatser “Ha inte med information som inte behövs. Många företag säger fortfarande för mycket om sig själva och sin historia. De som fortsätter med att ha ett utifrån- och inperspektiv på det sättet kommer att halka efter. Istället är det bättre att sätta sig i användarens plats och berätta att du förstår dem.”
  • Responsiv design: Säkerställ att webbplatsen fungerar bra på alla enheter.

Del 3: Fortsätt utvecklas med underhåll och support

  • En webbplats är aldrig färdig. Tekniken utvecklas ständigt och det gör även dina behov. Därför är det viktigt med:
  • Regelbundna uppdateringar: Hålla alla komponenter uppdaterade för att undvika säkerhetsproblem och för att alltid ha den senaste tekniken.
  • Kontinuerlig optimering: Ständigt analysera och förbättra webbplatsens prestanda och användarupplevelse.

Effektivisering och modernisering: Löfbergs Lilas nya webbplattform

Löfbergs Lila stod inför utmaningen att deras webbplatser behövde en uppfräschning. Genom en omfattande digital transformation skapades en enhetlig och användarvänlig plattform med WordPress multisite för alla deras marknader.

“I teamet hos DBH får vi ett gott stöd och bollplank. Teamet fungerar som en förlängd arm ut i alla våra marknader som får tillgång till snabb och proffsig support som vi inte kan klara oss utan.” 

– Gabriella Gille, CMO Löfbergs Group

Resultatet blev en snabbare och mer inspirerande webbplats som förbättrade både användarupplevelsen och varumärkeskommunikationen. Läs mer om detta i deras kundcase.

Ta kontroll över din webbplats

Det är dags att ta kontroll över din webbplats och därmed din digitala närvaro. Genom att agera nu kan du undvika vidare negativa konsekvenser av en föråldrad och ineffektiv webbplats.

Om du väljer att ignorera problemet, riskerar du att tappa fler kunder, få lägre sökmotorplaceringar och i slutändan förlorade intäkter. Din webbplats är ditt digitala skyltfönster och din huvudsakliga affärsdrivare – om den inte fungerar så bra som den skulle kunna göra, gör inte ditt företag heller det.

Men tänk på alla de positiva saker som kan hända. En snabb och effektiv webbplats kan öka konverteringsgraden, förbättra kundnöjdheten och stärka ditt varumärke. Du kan bli stolt över din digitala närvaro och se hur din webbplats faktiskt bidrar till affärens tillväxt.

Redo för en snabb och högpresterande webbplats?