Webbplatsen som affärsinvestering

Webbplatsen som affärsinvestering kan leverera påtagliga resultat. Idag berättar vi hur via kundexempel på enkel navigering, informationsflöden och varumärke.

Webbplatsen som affärsinvestering: Webbutvecklare Tommy vid sin dator på WordPress-webbyråns kontor i Karlstad

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Förenklad navigering som guidar användaren mot ditt mål

Ett vanligt problem med äldre webbplatser är svårigheten att hitta relevant information. En förvirrande navigering kan skrämma bort besökare och hindra dem från att hitta det de letar efter.

Här kan vi ta hjälp av ett exempel från vår erfarenhet med Värmlands Projektparaply (VPP), som gjorde ett smart val med webbplatsen som affärsinvestering.

VPP arbetar med många parallella projekt, samtidigt som de utbildar, skapar event och lägger ut nyhetsuppdateringar. Det är därför lätt hänt att information på webben inte är presenterad tillräckligt pedagogiskt. 

Genom en omstrukturering av webbplatsinnehållet kunde vi skapa en tydligare navigationsupplevelse. Nyheter och evenemang fick separata flöden, och projektinformation organiserades på dedikerade projektsidor.

Detta gjorde det enklare för besökare att hitta relevant information och gav dessutom VPP möjlighet att enkelt administrera webbplatsinnehåll. 

I och med den mer intuitiva navigationen på den nya webbplatsen finns bättre möjligheter för VPP att nå ut med information som kan ge dem fler besökare på event, snabbare kontakt med nyckelpersoner med mera.

De kan dessutom spara mycket tid och frustration i hanteringen av sin egen webbplats, tack vare den nya layouten i backend.

Läs hela kundcaset här.

Aktuell och tillförlitlig produktinformation som sparar tid och ökar konverteringar

För e-handelsföretag som Rackstad Bil & Delar är uppdaterad produktinformation avgörande. En gammal webbplats med föråldrad produktinformation kan förlora förtroendet hos kunder och missa försäljningsmöjligheter.

Dessutom försvinner mycket tid när kunder ringer eller mailar för att få tag på information som skulle kunnat ligga online från början.

Genom att integrera webbplatsen med deras affärssystem, Orfala, skapade vi en sömlös synkronisering av produktinformation. Produkterna uppdateras automatiskt var femte minut, vilket innebär att kunder alltid har tillgång till aktuell och korrekt information när de besöker webbplatsen.

Den här lösningen har inte bara ökat kundernas förtroende, utan har också effektiviserat företagets arbetsflöden genom att eliminera manuell publicering av produkter.

Lösningen vi implementerade för att hjälpa Rackstad Bil & Delar var alltså ute efter att bland annat spara personalen och kunderna tid. Tack vare aktuell och tillförlitlig produktinformation kan de idag lägga den sparade tiden på att ta emot fler ordrar eller fortsätta utveckla sitt företag. Ett klockrent exempel på webbplatsen som affärsinvestering.

Läs hela kundcaset här.

Ett stärkt varumärke som reflekterar företagets identitet

Ett starkt varumärke är en värdefull tillgång för varje företag. Det är din identitet, din röst och det som skiljer dig från konkurrenterna.

Ditt varumärke är vad som får kunder att komma tillbaka gång på gång. Ett välutformat och genomtänkt webbplatsdesign kan vara den nyckeln till att förstärka och lyfta ditt varumärke till nya höjder.

Two’s nya webbplatsdesign anpassades efter deras nya grafiska profil. Något som skapade en enhetlig och minnesvärd upplevelse för deras besökare. Färgpaletten och de grafiska elementen användes strategiskt för att förstärka Two’s varumärkesidentitet.

Detta visar hur ett nytänkande webbplatsdesign kan fungera som en förstärkning av varumärket och hjälpa företaget att sticka ut i mängden.

”Vi behövde lyfta vår webb i samband med vårt nya varumärke. Decision by Heart tog sig an vår nya profil och skapade en fantastisk web! Vi får höra mycket positivt om nya webben, bland annat från styrelsen och medarbetarna, men även andra runtom oss.”

– Victoria Oscarsson, Marknadskonsult på Two.se

Läs hela kundcaset här.

Vad behöver du hjälp med idag?

Genom att investera i en professionell WordPress-webbyrå blir det enklare att göra webbplatsen till en riktigt smart affärsinvestering. Med oss som din webbpartner tar vi alltså hand om viktiga delar som navigation, informationsuppdatering och varumärkesidentitet.

Gör en investering som visar att du tar din verksamhet på allvar och att du är beredd att leverera en kvalitetsupplevelse till dina kunder.

Vad behöver du hjälp med idag? Boka ett möte, så börjar vi där!

Dags för fler affärer via webben?